Engelbrekts flickkör

Måndagar 16.45-17.30 och onsdagar 16.45-18.00 (ramtid onsdagar 16.45- 19.30).

Engelbrekts Flickkör är en kör med hög ambitionsnivå för dig som har flera års körvana. Medlemmarna är mellan 10 och 15 år.

2016 Engelbrekts vann Engelbrekts Flickkör Grand Prix vid den internationella körtävlingen i Il Garda in Coro Malcesine, Italien.

I vår är kören inbjuden att som gästande kör inleda årets körtävling.

Körsångsförmåga motsvarande årskurs 5 i musikklass erfordras. Stor vikt läggs vid att arbeta med gestaltningsförmåga och koreografi. Kören samarbetar kontinuerligt med äldre körsångare ur Engelbrekts Unga Röster.

Som körsångare förutsätts att du kan arbeta självständigt och att du närvarar vid såväl repetitioner som konserter.

Tillsammans med övriga konsertkörer medverkar Flickkören i församlingens gudstjänster och konserter.

Provsjungning under vecka 35.

Repetitioner: Måndagar kl 16:45–17:30  och onsdagar kl 16:45–18:00, ramtid onsdagar kl 16:45–19:30 i Engelbrekts kyrkosal. Se nedan vad ramtid innebär.

Körledare: Karin Bäckström

Körledare

Karin Bäckström

Mer om Karin Bäckström

Karin Bäckström har gedigen erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomskör. I Adolf Fredriks församling byggde hon under en tioårsperiod upp en lika omfattande som välrenommerad och prisbelönt barn- och ungdomskörverksamhet. Nu senast tjänstgjorde hon som musiklärare vid Adolf Fredriks Musikklasser där hon förutom att undervisa klasser i musik ledde Adolf Fredriks Flickkör till många framgångar under fem år. År 2014 erhöll Flickkören Grand Prix vid den internationella körtävlingen i Grado, Italien. I maj 2017 vann den nystartade ensemblen Engelbrekts Unga Röster första pris i MusikRUMs körtävling.