Engelbrekts Diskantensemble

Tisdagar 18:30-21:00. Sopraner och altar från 16 år.

Från cirka 14 år. Repeterar i Engelbrekts kyrkosal på onsdagar kl 18:30–21:00, ramtid kl 17:30–21:00. En ensemble där vi utifrån lustprincipen arbetar med uttryck och innehåll och där körsångsförmåga motsvarande musikgymnasienivå erfordras. Höga krav ställs på körsångaren när det gäller att lära in ny repertoar på kort tid. Under det kommande året kommer verksamheten ytterligare att utvecklas i samklang med vad körens önskemål är. Provsjungning.
Körledare: Karin Bäckström.

Körledare

Karin Bäckström

Mer om Karin Bäckström

Karin Bäckström har gedigen erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomskör. I Adolf Fredriks församling byggde hon under en tioårsperiod upp en lika omfattande som välrenommerad och prisbelönt barn- och ungdomskörverksamhet. Nu senast tjänstgjorde hon som musiklärare vid Adolf Fredriks Musikklasser där hon förutom att undervisa klasser i musik ledde Adolf Fredriks Flickkör till många framgångar under fem år. År 2014 erhöll Flickkören Grand Prix vid den internationella körtävlingen i Grado, Italien. I maj 2017 vann den nystartade ensemblen Engelbrekts Unga Röster första pris i MusikRUMs körtävling.