Engelbrekts Diskantensemble

Tisdagar 18:30-21:00. Sopraner och altar från 16 år.

Vi sjunger kvalitativ körmusik för lika röster hämtad från olika genrer. Stort fokus läggs på sångteknik och att sjunga med inlevelse och uttryck. Vid vissa produktioner samarbetar vi med regissör och koreograf.

Provsjungning tillämpas och hålls kontinueligt.  Alla medlemmar har gått i musikklass och flera går nu gymnasieutbildning med inriktning på musik.

Körledare

Karin Bäckström

Mer om Karin Bäckström…

Karin Bäckström har gedigen erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomskör. I Adolf Fredriks församling byggde hon under en tioårsperiod upp en lika omfattande som välrenommerad och prisbelönt barn- och ungdomskörverksamhet. Nu senast tjänstgjorde hon som musiklärare vid Adolf Fredriks Musikklasser där hon förutom att undervisa klasser i musik ledde Adolf Fredriks Flickkör till många framgångar under fem år. År 2014 erhöll Flickkören Grand Prix vid den internationella körtävlingen i Grado, Italien. I maj 2017 vann den nystartade ensemblen Engelbrekts Unga Röster första pris i MusikRUMs körtävling.