Andlig vägledning i Ignatiansk anda

Andlighet för vardagen.

En av dem som fungerat som vägvisare i den kristna kyrkan är Ignatius av Loyola (1491-1556). Hans andliga övningar kan vara till stöd och hjälp i vår relation till Gud även för oss som lever på 2000-talet.

Den ignatianska spiritualiteten kan beskrivas som att den är öppen för alla sökande människor och den syftar till att utveckla en personlig relation till Gud, konkret i vänskapen med Jesus från Nasaret. Den bygger på en biblisk kunskapssyn där de dagliga erfarenheterna följs av reflektion, snarare än att praktik följer på teori. Det är alltså en andlighet för vardagen. I en liten grupp möts vi för att reflektera över våra egna liv genom bön och läsning av bibelord. Mellan träffarna inbjuds du att själv meditera och reflektera dagligen.

Vi kommer inte kunna vara fler än max 8 och vi kommer att ses i Engelbrektskyrkan, det vill säga gott om utrymme.

Dagar och tider: Måndagar kl 18-19,30 följande datum: 15 februari, 15 mars, 12 april, 10 maj samt 7 juni.

Första träffen går vi igenom metoden, därefter kommer ni få en bibeltext med övningar till  mellan varje träff.

Om du är intresserad av detta: hör av dig till Julia Bjerleus för anmälan eller frågor.

Julia Bjerleus