Foto: Sandra Söderström

Konfirmand 22/23.

UPPTAKT 25 SEPTEMBER KL 11.00 i Njutångers kyrka.

Vill du lära dig mer om dig själv, hänga på läger, fundera över livet, uppleva gemenskap, skratta, fundera över rätt och fel?
Vill du få tid att tänka på sådant du kanske inte hinner tänka på
annars, ta reda på mer om tro och vem Gud är?
Då skall du hänga med som konfirmand i Enånger-Njutånger!
Är du nyfiken, men osäker på om du vill konfirmeras? Kom på upptakten och prova några gånger.

Vid frågor, ring Katarina 0727271544 el  Andreas 0727352020

Det här gör vi:

På träffarna både leker vi och snackar allvar. Det är inga träffar under skolloven.

Gruppen träffas en gång i veckan. Dessutom går vi på gudstjänst ca 1 gång i månaden tillsammans ( söndag ) .

Vi firar gudstjänster och andakter tillsammans. Play hard, pray hard!

Vi kommer att åka på läger tillsammans.

Själva konfirmationen äger rum på Pingstdagen 2023.

Ledare för årets grupp är Simon Renöfält , präst , Andreas Holmberg, musiker och ungdomsledare samt Katarina Sölveskog, församlingspedagog.

Vad är konfirmation?

”Men nu lade apostlarna sina händer på dem, och de fick Helig Ande” (Apg 8:17)

Gud vill i konfirmationen säga ”ja!” till dig och det som hände när du döptes. Du är värdefull och har en viktig uppgift att fylla både i kyrkan och i den vardag där du lever.

Konfirmationen är också din möjlighet att säga ”ja!” till Gud och den tro som du döptes till när du var barn. Att konfirmeras är alltså att säga ja till sitt dop. Dopet berättar att du aldrig är ensam och att du är en del av en gemenskap som sträcker sig över hela jorden.

Är du inte döpt så kan du döpas under konfirmandtiden. Du kan delta i konfirmandträffarna utan att ha bestämt dig för om du ska konfirmeras.

Konfirmation är ett erbjudande för alla som är nyfikna på vad den kristna tron är och står för. Konfirmandtiden avslutas med en festlig konfirmationsgudstjänst!