Konfirmation

Vill du lära dig mer om dig själv, hänga på läger, fundera över livet, uppleva gemenskap, skratta, fundera över rätt och fel? Vill du få tid att tänka på sådant du kanske inte hinner tänka på annars, ta reda på mer om tro och vem Gud är? Då skall du hänga med som konfirmand i Enånger-Njutånger! Vid frågor, ring Andreas 0727352020 el Maggan0730607463

Det här gör vi:

Vi samlas en gång i veckan ( tisdagar ) under två terminer. På träffarna både leker vi och snackar allvar. Det är inga träffar under skolloven.

Vi firar gudstjänster och andakter tillsammans. Play hard, pray hard!

Vi åker på två läger tillsammans. Ett höstläger och ett vårläger.

Ledare för årets grupp är Kyrkoherde Mia-Marie Kjellgren, Andreas Holmberg och Maggan Andersson

Vad är konfirmation?

”Men nu lade apostlarna sina händer på dem, och de fick Helig Ande” (Apg 8:17)

Gud vill i konfirmationen säga ”ja!” till dig och det som hände när du döptes. Du är värdefull och har en viktig uppgift att fylla både i kyrkan och i den vardag där du lever.

Konfirmationen är också din möjlighet att säga ”ja!” till Gud och den tro som du döptes till när du var barn. Att konfirmeras är alltså att säga ja till sitt dop. Dopet berättar att du aldrig är ensam och att du är en del av en gemenskap som sträcker sig över hela jorden.

Är du inte döpt så kan du döpas under konfirmandtiden. Du kan delta i konfirmandträffarna utan att ha bestämt dig för om du ska konfirmeras.

Konfirmation är ett erbjudande för alla som är nyfikna på vad den kristna tron är och står för. Konfirmandtiden avslutas med en festlig konfirmationsgudstjänst!