Samtalskvällar om Harry Potter

Med start hösten 2019 kommer det finnas möjlighet att gå på samtalskvällar med temat "Harry Potter och Jesus". Vi kommer att träffas den 19/9, 31/10 och 28/11.

Vi är många generationer som blivit trollbundna (i ordets rätta bemärkelse!) av böckerna och filmerna om Harry Potter. När man läser böckerna en andra gång lägger man märke till olika saker som säger något djupare än det man i en första vända kanske ser. Och därför är det gott att möta andra som brinner för böckerna och bolla frågor och funderingar.

Under hösten kommer vi att ha fyra samtalskvällar i Emmaboda pastorat som fokuserar på berättelsen om Harry Potter. Det är lätt att lägga märke till paralleller och beröringspunkter mellan Harry Potter och kristen tro och livsstil. Våra samtalskvällar är tänkt både som en möjlighet att grotta ner sig i Harry Potter och samtidigt tränga in lite djupare i kristen tro.

Några förkunskapskrav behövs inte – vare sig i kristen tro eller Harry Potter. Samtidigt är det är ju alltid en fördel om du har läst någon eller några av böckerna och/eller sett någon av filmerna. Kan finnas en risk för spoiling under samtalskvällarna. :-)

Upplägget kommer se lite olika ut, men varje samtalskväll inleds med enkelt fika. Varje kväll är fristående och du kommer den eller de gånger du kan. För att planera fika och lämplig lokal får du gärna ta kontakt med prästen Kalle Karlsson för att visa intresse - men det är inget krav.

Torsdagskvällar i ungdomsrummet Emmaboda kyrka/Emmaboda församlingshem kl 19-21:

  • 19/9 ”Pojken som överlevde”
  • 31/10 ”Expecto Patronum: Dementorer och skydd”
  • 28/11 ”Döm inte efter skenet: Albus Dumbledore och Severus Snape”
  • 12/12 ”Den siste fienden som besegras är döden: Horrokruxer” - Tyvärr inställd!