En annorlunda tid

Mycket står på paus just nu, men vi finns här, i kyrkan och på nätet!

Kyrkoherden informerar…

Pandemin sätter begränsningar för våra liv, hur vi kan mötas och vad vi kan göra. I Emmaboda pastorat är nästan allt vanligt gudstjänst- och församlingsliv på paus. Vi har inte våra vanliga grupper och mötesplatser igång. Det är lite tråkigt och tungt, men så får vi lov att härda ut och vänta på ljuset, vaccinet och våren. Men vi finns här, i kyrkan och på nätet!

Varje söndag firar vi en enkel Mässa någonstans i pastoratet och efter den finns det drop- in nattvard kl. 11.30-14 Emmaboda kyrka. Då kommer man till kyrkan själv, och kan i lugn och ro och i enskildhet ta emot nattvarden.

Varje söndag är det också Söndagsöppet i kyrkorna mellan kl. 10-14, och under delar av den här tiden är det personal på plats i kyrkorna. Man får gärna komma in, sitta i en stund stillhet, tända ett ljus, har man tur spelas det lite orgel eller så kan man be om hjälp att be. Vi kan också prata en stund om ni vill. Vi möts under säkra och lugna former i kyrkan, och vi håller begränsningarna att max 8 får vara i kyrkan samtidigt.

Kolla in på vår FB sida! Varje söndag lägger vi ut en andakt där, inspelad i någon av pastoratets kyrkor. Psalmsång, musik och information delas där.

 

Begravningsgudstjänster genomförs som vanligt men med en begränsning i antalet deltagare till max 20 exklusive medverkande. Vi erbjuder också dopgudstjänster och vigslar, men då får man max vara 8 personer.

 Förra söndagen var temat i kyrkan ” Livets källa” och att Gud är livets mitt och centrum – kan ge oss mod och styrka i den tid vi lever i nu.

” Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus ser vi ljus.” (Ps 36:10)

 

/Emmerly, kyrkoherde i Emmaboda Pastorat