Foto: Johannes Frandsen

Vikariat i öppna förskolan samt i barnkör och ungdomsverksamhet

Heltidsvikariat för dig som vill jobba med barn, föräldrar och ungdomar

Vill du vara med och skapa meningsfulla mötesplatser för människor i kyrkan?

Nu söker vi en vikarie för att leda arbetet med Ekerö pastorats öppna förskola och vara en del i pastoratets övriga arbete med barn och ungdomar.

Öppna förskolan är en mycket viktig del i kyrkans arbete och är en mötesplats för föräldrar och små barn i åldrarna 0-5 år. En plats för att träffas, dela erfarenheter och samtala - inte bara om barnvagnsmodeller och sovtider - utan också om vad som händer inuti oss när vi blir föräldrar och om existentiella frågor som väckts i samband med föräldraskapet.

Arbetet med konfirmander och ungdomar är också ett område som vi prioriterar högt i pastoratet. Det är viktigt att ge ungdomar möjlighet att mötas utan krav på prestation och att ge dem rum att fundera över och prata om livets små och stora ämnen.

Din uppgift blir att i vår öppna förskola:

• Skapa en öppen och välkomnande miljö som hjälper besökarna att lära känna varandra och samtala.
  • Leda sångsamlingar och enklare andakter för föräldrar och barn.
  • Planera träffar, göra inlägg på kyrkans öppna förskolas facebooksida mm.
  • Du kommer att arbeta i hela Ekerö pastorat vilket omfattar Lovö, Ekerö, Munsö och Adelsö
  • Utöver arbetet med Öppna förskolan kommer du att arbeta tillsammans med musiker i våra barnkörer och tillsammans med ungdomsteamet i konfirmandverksamhet och i dessa verksamheter vara en pedagogisk resurs.

Vi söker dig som:

• Står bakom Svenska kyrkans tro och värderingar och är trygg i att dela med dig av dessa
  • Är utbildad förskolepedagog, församlingspedagog eller motsvarande erfarenheter
  • Är utåtriktad och social och trivs i sammanhang med både barn, ungdomar och vuxna
  • Kan leda sångsamlingar och enklare andakter
  • Har förmåga och lust att utveckla arbetet i våra verksamheter
  • Tycker om att arbeta i grupp men också enskilt
  • Har körkort och tillgång till bil

Vad du får hos oss:

• Ett utvecklande och fantastiskt arbete med möjlighet att möta många människor
  • En vacker miljö att verka i
  • Stöttande och välvilliga kollegor
  • Möjligheten att göra skillnad för människor, ung som gammal.

Vikariatet löper till 30/6-2022 med goda möjligheter till förlängning.
Tillträde: 16 augusti eller så snart som möjligt därefter.                             Omfattning: 100%.

Välkommen att skicka in din ansökan och CV så snart som möjligt till: ekero.pastorat@svenskakyrkan.se

Har du frågor? Kontakta mig gärna: