Foto: istock

Så tänd din adventsljusstake och häng upp din stjärna och vet- det blir bättre!

Hälsningar från kyrkoherden

Tänd din adventsljusstake och häng upp din stjärna och vet- det blir bättre!

November karaktäriserar Jolo som ”den månad då ens liv känns som innehållet i en dammsugarpåse.” Grått, trist och tungt och i år har vi dessutom Covid19! Vissa av oss kämpar för sina liv i sjukhussängar, vissa av oss jobbar 12-timmarspass inom sjukvården, vissa av oss har gått runt i mysbyxor sedan i mars och inte fått gå till jobbet och håller på att klättra på väggarna av leda, vissa av oss har isolerat oss hemma för att undvika smitta och träffar inte ens en katt. Våra upplevelser skiljer sig åt men tungt är det för alla.

I denna kompakta gråhet kommer advent. Vi tänder ett första ljus som en trotsig besvärjelse att nu blir det inte värre, nu ska det bli bättre! Ett enda ljus som följs av ytterligare ett och ytterligare ett – det ska bli ljusare!

Det blir en annorlunda advent i år. Vi får inte fira gudstjänst i våra kyrkor och tillsammans sjunga ”Hosianna Davids son”, men vi kommer livesända advents -gudstjänst, bön och konsert på Facebook. På Ekerö pastorats Facebooksida och på pastoratets hemsida, finns varje vecka andakter och meditationer och adventsmusik. Och våra kyrkor står öppna och du är så välkommen in och du får sjunga ”Hosianna Davids Son” och höra din sång klinga under valven som en trotsig protest mot det kompakta mörkret.

”Det folk som vandrar i mörkret, ska se ett stort ljus.
Ja, över dem som bor i dödsskuggans land,
ska ett ljus skina klart…” Jesaja 9

Det folk som vandrar i mörkret, det är vi och det är vi som också får löftet om ljuset som ska skina. Så tänd din adventsljusstake och häng upp din stjärna och vet- det blir bättre!

Med önskningar om en välsignad adventstid.

Monika Regnfors Sjörén
Kyrkoherde, Ekerö pastorat