Möt vår nya präst Cecilia

Cecilia Nyberg håller sin välkomstpredikan 9 januari klockan 11:00 i Ekerö kyrka.

Cecilia Nyberg prästvigdes för Stockholms stift 1994. Sedan dess har hon hunnit med mycket; tjänstgjort i Stockholms, Härnösands och Visby stift som såväl distriktschef, stiftsadjunkt för teckenspråkigt arbete, chef för minoritetsspråk, kyrkoherde och domkyrkokaplan. Den 9 januari håller hon sin välkomstgudstjänst i Ekerö kyrka. 
— Det är med glädje och förväntan jag ser fram mot att börja min tjänst i Ekerö pastorat.  Ödmjukt tar jag mig an uppdraget som arbetsledande komminister för teamet barn och ungdom samt arbetsledning för diakonteamet. Det ska bli kul att tillsammans fortsätta att bygga på det viktiga arbete som görs. Församlingens motto är 1000 år till och jag känner mig redan välkommen att bli en länk i denna långa och viktiga kedja.

Familj: 
Sambo Michael och hundarna Gotte och Kasper. 

Intressen:
— Ridning är ett starkt intresse och under en tid hyrde jag häst på Färingsö. 
Målning är ett annat intresse och jag har haft två utställningar i Visby domkyrka.  
Predika tycker jag är roligt och därför går jag nu en ”avancerad predikofortbildningsutbildning” - om man tränar blir man bättre och bättre; kom gärna och lyssna. 
— Andlighet ligger mig också varmt om hjärtat och den ignatianska alldeles särskilt – därför har jag under några år kontinuerligt befunnit mig på Marielund här på Ekerö för tid för fördjupad andlighet. 
— Stickar gör jag nästan hela tiden och gärna framför Tv:n. Sjunga är också ett intresse och jag har varit med i Visby domkyrkas Oratoriekör.

Favoritmåtto: 
Mod och tålamod. 
Bibelordet som står på mitt prästvigningskors : ”Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ?” Mt 16:26a

Boktips:
Allt jag fått lära mig – av Tara Westover
På nötta och nyröjda stigar i Sápmi – Bo Lundmark
Vägmärken – Dag Hammarskjöld

En vana jag gärna delar med mig av: 
Tidiga morgnar. Älskar långa frukostar. 
Vinterbad som inkluderar bastu.