Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

EKERÖ PASTORAT Besöksadress: Björkuddsv 2, 17834 EKERÖ Postadress: BOX 116, 17822 EKERÖ Telefon:+46(8)56038700 E-post till EKERÖ PASTORAT

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kommunikatör 100 %

Svenska kyrkan i Ekerö pastorat söker kommunikatör 100 %

Svenska kyrkan i Ekerö pastorat söker

Kommunikatör 100 %

Vi söker dig som är intresserad av kultur- och samhällsfrågor och tycker att Svenska kyrkans värderingar och arbete är viktigt. Du är driven, självgående, kreativ och intresserad av form. Du brinner för att skapa lättillgänglig kommunikation och för att visa vad kyrkan är och kan vara historiskt, idag och i framtiden!

Vilka är vi?

Vi har varit här i mer än 1000 år och vi planerar att vara här minst 1000 år till och din uppgift är att kommunicera detta.

Församlingarna Adelsö-Munsö, Ekerö och Lovö bildar Ekerö pastorat - tre församlingar olika till storlek, karaktär och kultur. Vi är tre men ändå ett! En gemensam expedition finns i Ekebyhovskyrkan där också många av pastoratets anställda har sina arbetsplatser. Pastoratet har en gemensam församlingsinstruktion, kyrkofullmäktige och kyrkoråd. Församlingarna har egna församlingsråd. Syftet med pastoratet är att stärka församlingarna och deras resurser för personal, ekonomi, fastighet, information och begravningsverksamhet.

Tillsammans med Färingsö församling har pastoratet ekumeniskt samarbete med Mälarökyrkan (Pingströrelsen) och Kyrkornas Second Hand (PMU, Ekerö pastorat och Färingsö församling).

Pastoratet ligger på historisk mark. Till Birka på Björkö kom Ansgar på 800-talet och började sprida kristendomen i Sverige. Under 1100-talet byggdes kyrkorna på Adelsö, Ekerö, Lovö och Munsö. Nyaste kyrkan är Ekebyhovskyrkan som byggdes på 1970-talet. Pastoratet har också delansvar i gudstjänstlivet i Drottningholms slottskyrka och Ansgarskapellet på Björkö.

Om tjänsten

Rollen som kommunikatör är omväxlande. I det vardagliga arbetet ingår allt från trycksaks- och affischproduktion samt skapa innehåll för våra digitala kanaler. Arbetet innebär såväl strategiskt som operativt kommunikationsarbete.

Som kommunikatör i Ekerö pastorat har du kyrkoherden som närmaste chef. Tjänsten innebär nära samarbetet med övriga medarbetare. Tjänsten har sin huvudplacering i Ekebyhovskyrkan på Björkuddsvägen 2, Ekerö.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Medverka på terminsplaneringsdagar då verksamheten för kommande termin läggs upp, vilket ligger till grund för kommunikationsplanen.
 • Annonsering i lokalpress tillsammans med grannförsamlingen Färingsö församling.
 • Kommunikationsstöd till kollegor.
 • Uppdatera våra digitala och sociala kanaler.
 • Nyhetsbrev från kyrkoherden till anställda och förtroendevalda.

Dessa är ett par av våra guldstjärnor:

 • Dop- och vigselbokning på pastoratets webbplats!
 • Aveny – ett bokningsprogram som är den enda informationskällan att hämta uppgifter från! Det innebär att du som kommunikatör inte kör de vanliga korrektrursrundorna med textkorr utan istället checkar av om bilden är OK.

Digitala verktyg (urval):

 • Content studio
 • Creative Suite - framför allt InDesign och Photoshop 
 • Edit News - digitalt nyhetsbrev 
 • Office-paketet 
 • Aveny
 • Mallverktyget på intranätet 

Vem är du?

Du är en självgående och kreativ person med intresse för form och innehåll. Du brinner för att skapa relevant kommunikation och för att hitta rätt kommunikationskanaler för varje tillfälle. Du har lätt för att anpassa dig och förstå det sammanhang du rör dig inom. Som person är du trygg i dig själv och din specialistkunskap inom kommunikation. Du delger gärna din kommunikationskompetens till andra på ett pedagogiskt sätt. Du har en god kommunikativ förmåga och skapar engagemang och delaktighet.

Naturligtvis är du medlem i Svenska kyrkan.

Du behöver ha medie- och kommunikationsvetenskap från universitet eller högskola eller likvärdig utbildning. Kulturvetenskaplig och journalistisk utbildning eller erfarenhet är meriterande. För anställningen krävs att du har ett genuint intresse för arbetet inom Svenska kyrkan och delar dess värderingar. Erfarenhet av brett kommunikationsarbete krävs.

B-körkort.

Heltid 100 %.

Tillsvidare.

Välkommen med din ansökan

senast den 3 juni till ekero.pastorat@svenskakyrkan.se och skriv Kommunikatör i ämnesraden.

Kontakt

Monika Regnfors Sjörén, kyrkoherde och Christin Sagnér, kommunikatör

Monika Regnfors Sjörén

Monika Regnfors Sjörén

Ekerö pastorat

Kyrkoherde, Präst

Mer om Monika Regnfors Sjörén

monika.regnfors.sjoren@svenskakyrkan.se #kyrkoherde

Christin Sagnér

Christin Sagnér

Ekerö pastorat

Administration

Mer om Christin Sagnér

christin.sagner@svenskakyrkan.se #Kommunikatör