Foto: Johannes Frandzen

Komministertjänst 100 %

Tjänstebostad och ”hundrum” finns

Vill du vara med och skapa goda mötesplatser mellan människor och Gud?

Vi söker en arbetsledande komminister för teamet barn och ungdom. Teamet består av en präst som har inriktning på arbete med barn, en ledare för öppna förskolan, en musikpedagog för öppna förskolan och körarbetet, en församlingspedagog och två församlingsassistenter och dig.

Arbetsuppgifter:

Tjänsten innebär arbetsledning, löne-och utvecklingssamtal, budgetansvar och att man är med i chefsgruppen. Tjänsten kan även omfatta arbetsledning för diakonteamet som består av 3 personer.

Barn- och ungdomsarbetet är något vi prioriterar i pastoratet. Om inte vi når barn och unga, berättar om Gud, låter dem uppleva andlighet och känna sig hemma i kyrkan, är risken stor att de aldrig hittar hit. Vi vet alla att det är inte är så lätt att ta sig igenom livet och att ohälsan bland ungdomar är stor. Trots allt är livet med Gud lättare än livet utan Gud och det är därför livsviktigt att vi når så många som möjligt. Det handlar både om att bjuda in till våra verksamheter men minst lika mycket att vara utanför väggarna och möta ungdomar där de befinner sig. Åka runt med ”bullbussen” på fredagskvällar och bjuda på fika och prata, samarbeta med idrottsföreningar och fältassistenter, bygga en skolkyrka, som trots skollagen hittar de vägar som finns för att nå ut i skolorna.
Ekerö pastorat har haft ett väl fungerande ungdomsarbete med konfirmandläger, ledarutbildning m.m. Coronan har tyvärr gjort att vi behöver börja bygga lite från början igen. Detta är samtidigt en möjlighet att tänka nytt och tänka framåt.

Vi söker dig som
• Uppriktigt tycker om ungdomar och vill finnas till för dem
• Har ett driv och verkligen vill påverka och göra skillnad
• Tycker det är viktigt och meningsfullt att åka på läger
• Är klok och kan vara ett stöd för ungdomar men som också kan sätta gränser
• Inte drar dig för att vara lika mycket utanför kyrkans väggar som innanför

Det är med andra ord en tjänst för dig som tycker om att se saker växa och utvecklas och där du själv får utlopp för din egen initiativförmåga och kreativitet.
Till detta kommer vanliga församlingsprästsuppgifter med gudstjänster, förrättningar och övrig församlingsverksamhet.

Vi kan erbjuda en tjänstebostad med 2,5 rum och med trädgård vid Ekerö kyrka. ”Hundrum” finns vid Ekebyhovskyrkan.

Vi är 48 medarbetare i pastoratet som gör mycket gott arbete och har roligt tillsammans. Vi har bra arbetslokaler i centrala Ekerö, endast 15 minuter från Brommaplan med buss eller bil. Vi har engagerade förtroendevalda, många vackra medeltida kyrkor, Drottningholms slottskyrka, gott om historia, här finns också Ansgars Birka och ett rikt musikliv.
Bil och körkort är nödvändigt.

1000 år till – det är vårt motto. Kyrkan har funnits här i 1000 år och planerar att finnas här i 1000 år till! Välkommen att bli en länk i denna långa och viktiga kedja!

Välkommen med din ansökan innehållande personligt brev, CV och löneanspråk till ekero.pastorat@svenskakyrkan.se.

Märk ansökan med ”komminister Ekerö” i ämnesraden.
Sista ansökningsdag den 29 augusti. Vi sätter stort värde på personlig lämplighet.

Har du några frågor, kontakta mig gärna: telefon 070 740 65 66 eller monika.regnfors.sjoren@svenskakyrkan.se