Ekerö pastorat söker kommunikatör

Tjänsten är en deltidstjänst

Kommunikatör deltid till Ekerö Pastorat

Till Ekerö Pastorat söker vi en nyfiken och intresserad kommunikatör som tycker Svenska kyrkan är viktigt. Tjänsten innebär att du ansvarar för såväl operativ som strategisk information och kommunikation inom pastoratet. Du arbetar både med att utveckla pastoratets digitala kommunikation och traditionella medier såsom trycksaker, affischer och annonsering.

Ekerö Pastorat är ett pastorat inom Svenska Kyrkan som har funnits i mer än 1000 år och planerar att finnas i minst 1000 år till. Din uppgift blir att kommunicera detta. 

Ekerö Pastorat består av tre församlingar; Adelsö-Munsö församling, Lovö församling och Ekerö församling. Det är tre församlingar som är olika till storlek, karaktär och kultur. Tre olika församlingar men ändå ett. Syftet med pastoratet är att stärka församlingarna och deras resurser för personal, ekonomi, fastighet, information och begravningsverksamhet. Pastoratet sysselsätter cirka 50 medarbetare.

Arbetsplatsen är placerad i i Ekebyhovskyrkan på gångavstånd från Ekerö Centrum.  Ekerö pastorat har en stor pågående verksamhet och i lokalen vid Ekebyhovskyrkan finns förutom själva kyrkorummet, även pastoratets expedition, barn- och ungdomsverksamhet, heltidsförskola och kyrkogårdsförvaltning. 

Arbetsuppgifter
Du kommer att tillsammans med vår nuvarande kommunikatör, arbeta i en bred roll som erbjuder stor variation inom områdena kommunikation och information. 

Några exempel på arbetsuppgifter::

  • Planera, producera och skapa innehåll för digitala kanaler
  • Göra löpande uppdatering av sociala och digitala kanaler
  • Annonsera i lokalpress
  • Ansvar för bildmaterialet och videofilmer 
  • Medverka på terminsplaneringsdagar då verksamheten för kommande termin läggs upp och skapar grunden till kommunikationsplanering
  • Vara kommunikationsstöd till kyrkoherde och arbetskamrater 
     

Ett fokusområde för dig som kommunikatör blir att arbeta med att förbättra pastoratets digitala kommunikation. Du kommer att ansvara för att planera, producera och publicera innehåll på pastoratets digitala kanaler. Du kommer också att ansvara för bildmaterial och rörligt material såsom video och film. Du arbetar med att utveckla och förbättra kommunikationen via sociala medier som t ex Instagram, Facebook och Youtube. Du ansvarar även för att dela med dig om din digitala kompetens och stötta både kollegor och församlingsmedlemmar vid frågor om digitala kanaler.

Du har kyrkoherden som närmaste chef och tjänsten innebär nära samarbete med övriga medarbetare på pastoratets expedition. 

Kvalifikationer
För att fungera väl i rollen har du en gymnasieutbildning och gärna en eftergymnasial utbildning inom medie- eller kommunikationsvetenskap. Du är van att arbeta med både traditionella och digitala medier. Du måste ha praktisk kunskap om och stort intresse för digital utveckling. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom Svenska Kyrkan. Det är ett krav att du har körkort och kan besöka de tre församlingarna Adelsö-Munsö, Lovö och Ekerö församling, även under helger när verksamhet pågår.

Du bör vara familjär med digitala verktyg såsom Content Studio, Creative suite (framförallt InDesign och Photoshop) och Edit News. Du måste också ha praktisk erfarenhet av att arbeta med Facebook, Instagram och Youtube. 

Personliga egenskaper
Vi söker efter en nyfiken och kreativ person med intresse för form och innehåll. Du brinner för att skapa relevant information och för att hitta rätt informationskanaler för varje tillfälle. Du har lätt för att anpassa dig och du har god samarbetsförmåga samtidigt som du arbetar bra självständigt. Du är bra på att engagera och motivera dina kollegor. Du är vidare bra på att prioritera och sätta gränser. 

Som person är du lugn, trygg och prestigelös och du har hög integritet. Egenskaper som en stor portion tålamod likväl som god pedagogisk förmåga är viktiga. För att trivas med arbetsuppgifterna och på Ekerö Pastorat är det viktigt att du värnar om och värdesätta relationer. Genuint intresse och kunskap om pastoratets verksamhet och Svenska kyrkans värderingar är slutligen mycket viktigt. 

Mer om tjänsten

Tillsättning: omgående
Omfattning: deltid
Placering: Ekebyhovskyrkan på Ekerö
 

Ansökan:

Bifoga CV samt personligt brev. 

Skicka din ansökan till: ekero.pastorat@svenskakyrkan.se
Skriv kommunikatör i ämnesraden.Urval kommer att ske löpande.


Vid frågor, kontakta vår kommunikatör Eva Linnros: eva.linnros@svenskakyrkan.se 

Varmt välkommen med din ansökan!