Foto: Christin Sagnér och Joakim Jonsson

Årskurs 4-6

Varför firar vi påsk? (årskurs 4) och Allhelgonavandring på kyrkogården (årskurs 6)

Varför firar vi påsk?

Påskens budskap är att kärleken är störst, inte ens döden kan besegra den.
Till detta inbjuder vi varje år in årskurs 4 för att berätta om påskens dramatiska händelser och prata om varför vi firar påsk, påskens historia och de olika traditioner vi har kring påsken. Hur kom påskharen in i bilden egentligen?

Det här kan göras digitalt eller utomhus om det inte finns möjlighet att träffas inne i kyrkan.

Som ni vet är Jesus sista tid svår och berättelsen kan väcka tankar och frågor om liv och död. Skulle ni efter besöket se att det finns ett behov av uppföljning av dessa tankar och frågor så är vi gärna behjälpliga med det. Hör av er till Susanne Olsson, församlingspedagog, så bokar vi in något som passar er.

Vi räknar med att det tar 60 min. Då blir det berättelse och därefter fika med bulle och festis. Vi tar emot en klass i taget.

För: Årskurs 4
Tid: Cirka 60 minuter
Plats: Ekebyhovskyrkan
När: Kring påsk
Antal elever: Max 25 elever/klass

Välkommen att kontakta Susanne Olsson vid bokning.

Susanne  Olsson

Susanne Olsson

Mer om Susanne Olsson

susanne.olsson@svenskakyrkan.se #Barn, ungdom, miljö

En vandring kring Allhelgona

Vad har vi för traditioner kring allhelgonatid? Varför tänder vi ljus på kyrkogården? Hur går en begravning till? Här får du möjlighet att besöka Ekerös kyrkogård och titta på olika slags gravar och platser.

För: Årskurs 6
Tid: Cirka 60 minuter