Max 10 personer i Eds kyrka

Nya information har kommit som påverkar oss som gudstjänstfirande församling. Klicka här och läs mera

Regeringen har fattat beslut om att förbjuda sammankomster med fler än 50 deltagare för att begränsa spridningen av Covid-19. Beslutet gäller från och med söndag 29 mars. I Eds kyrka har vi dock plats för 10 besökare (personal undantaget) för att kunna hålla ett tillräckligt avstånd till varandra i smittskyddshänseende. Om vi skulle bli tvungna att avvisa dig av denna anledning ber vi om din förståelse. Det är viktigt att känna till att dessa regler naturligtvis också gäller alla dop, vigslar och begravningar.

Samtidigt har Folkhälsomyndigheten skärpt sin rekommendation till äldre, och uppmanar alla över 70 år att ta ansvar för sin hälsa genom att hålla sig hemma så långt det är möjligt.

Vi följer händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Folkhälsomyndighetens hemsida hittar du aktuell info, samt vanliga frågor och svar om coronaviruset.

”Blott en dag, ett ögonblick i sänder,
vilken tröst, vad än som kommer på!
Allt ju vilar i min Faders händer,
skulle jag, som barn, väl ängslas då?

Han som bär för mig en faders hjärta,
han ju ger åt varje nyfödd dag
dess beskärda del av fröjd och smärta,
möda, vila och behag.”