Handgjorda halsdukar delas ut för ett varmare samhälle

Sedan gryningen den 14 januari ligger 35 hemgjorda halsdukar utlagda på olika platser i Upplands Väsby. Bakom dessa ligger Svenska kyrkans frivilliga krafter som vill skicka en annorlunda hälsning.

Halsdukarna är stickade av församlingsbor i Upplands Väsby som med stor entusiasm arbetat för att kunna dela med sig av medmänsklighet och värme.

På en lapp fastsatt på halsduken står det: ”Det är vinter i Stockholm. Fryser du? Den här halsduken är inte borttappad. Den är handgjord just för dig. Ta den – varsågod! #envarmarestad.”

Idén kommer från Nederluleå församling och har via sociala medier nu spridit sig som en löpeld över hela Sverige där lokala frivilliga krafter inom Svenska kyrkan till just 14 januari jobbat för att skicka en annorlunda hälsning till sina medmänniskor.

Varför görs detta? Det blåser kallt både bildligt och bokstavligt talat i vårt samhälle, men det finns också många människor som står upp för medmänsklighet och värme. Det är motivet och motivationen.

Bara i Stockholm samordnar sig hela 30 församlingar, där Svenska kyrkan i Eds församling ingår.

Anna  Ortner

Anna Ortner