Eds församling Besöks- och postadress: LÖVSTAVÄGEN 6, 19442 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)58891850 E-post till Eds församling

Festspelet Edskrönikan - tusen år på en timme

Få kyrkor i Stockholm har så synliga årsringar som Eds kyrka. År 2018 firar Eds kyrka dubbla jubileum. Detta uppmärksammas med festspelet Edskrönikan i kyrkan.

festspelet Edskrönikan

Få kyrkor i Stockholm har så synlig årsringar som Eds kyrka. Olika epoker, historiska kändisar och händelser i Eds socken har sin synliga manifestation i kyrkan.

År 2018 firar Eds Kyrka dubbla jubileum. 250 år har gått sedan den stora omdaningen av kyrkan 1768, då målningar kalkades över och fönster togs upp. Ljust och fräscht var upplysningstidens melodi. 100 år har gått sedan den stora renoveringen 1918 ledd av Riksantikvarie Sigurd Curman, då nyfikenheten just på det gamla fick bli vägledande. Målningar och symboler togs fram och den gamla mystiken återställdes.

För att högtidlighålla detta framförs i Eds Församling under hösten 2018 festspelet Edskrönikan - tusen år på en timme, en iscensättning av kyrkans historia som skådespel och körverk. Här får åskådarna möta Bellman och Albertus Pictor, Ragnvald och Curman, och så vardagens människor såklart. Pjäsen är skriven av Kajsa Franke, som också står för regi och koreografi. Festspelet är tonsatt av Erik Wadman.

speltillfällen edskrönikan

• kl. 19.00 onsdag 17 oktober
  • kl. 18.00 torsdag 18 oktober
  • kl. 19.00 lördag 20 oktober
  • kl. 17.00 söndag den 21 oktober
  • kl. 19.00 söndag den 21 oktober (extrainsatt föreställning)

Det är fri entré men skänk gärna en gåva till Eds diakonala kassa, swish nummer: 123 067 1958. Ange "Eds diakonala kassa" i textrutan.

Platser till skådespelet bokas via billetto.se, sök på Edskrönikan. Alternativt ring/mejla vår kyrkoskrivare, på expeditionstid, för assistans i att boka biljett, tfn. 08-58891851 epost eds.forsamling@svenskakyrkan.se

EDSKRÖNIKAN - TUSEN ÅR PÅ EN TIMME
Här nedaför kan du tjuvkika på skådespelarna i festspelet när de repeterar.