Festgudstjänst och skördefest

Varje år uppmärksammar vi tacksägelsedagen med en extra festlig gudstjänst - en festgudstjänst - med körmedverkan och kyrkan smyckad av årets skörd. Efteråt är det skördefest vid klockargården där du kan handla hembakt och annat ätbart. Med aktiviteter för barnen och ett härligt folkmingel.

skördefest

Tacksägelsedagen 2019 den 13 oktober 2019 uppmärksammas med  festgudstjänst i Eds kyrka kl. 11. Präst Anna Rosengren leder gudstjänsten. Körer medverkar. Efteråt är det skördemarknad vid Eds klockargård.

Vi smyckar kyrkan med årets skörd, den som vill bidra till detta kommer en kvart före gudstjänsten. Efter gudstjänsten öppnar skördemarknad vid Eds klockargård med försäljning av hembakt och annat ätbart. Intäkterna från försäljning går till Svenska kyrkans internationella arbete. Bidrag till försäljning lämnas vid klockargården före gudstjänsten. Det är aktiviteter för barn samt att fika och någon form av lunchalternativ serveras i klockargården.