Bokcirkel anordnas kring boken Ett eget rum

Ett eget rum är temat för konstveckan i Ed år 2020. Temat - vilket röstades fram av konstgruppen i våras - är inspirerat av boken Ett eget rum, av Virgina Woolf. Nu anordnar Eds församling en bokcirkel kring boken.

Ett eget rum, bokcirkel

Adlibris skriver om boken, citat: Virginia Woolf skapar i Ett eget rum en formel för kvinnors intellektuella, ekonomiska och sociala frigörelse som fått ett oerhört genomslag. /../ Woolfs vilja att dyka ner i historien för att förstå sin egen position som kvinna och författare har visat sig meningsbärande långt utöver hennes egen tid. Slut citat.

Vill du läsa denna feministiska klassiker i grupp och samtala om de ämnen som kommer upp? Föranmäl dig senast 1 oktober till via Epost till Eds församlingsexpedition så att vi vet hur många som kommer att delta.

• Bokcirkel kring Ett eget rum i Eds församling
    Plats: Röda stugan vid Eds församlingsgård
    Dag: tisdag kl. 13-15
    Datum:
  • 15 oktober (läs förordet)
  • 22 oktober (läs kap 2 och kap 3)
  • 5 november (läs kap 4 och kap 5)
  • 12 november (läs kap 6)
  • 26 november (läs kap 1)
  • 3 december (summering av cirkeln).

Cirkeln leds av Anita Grenfeldt, amatörkonstnär från Ed och bokälskare. Svenska kyrkan bjuder på kaffe/te.

Skaffa dig ett exemplar av boken före cirkelns början. Den är utgiven på Ellerströms förslag och kan beställas på Adlibris för 123 kr.