Artistgrupp

I Eds församling har vi en grupp som gestaltar sånger med dans, drama och bild. Gruppen är öppen för barn i årskurs 4-6 och träffas på fredag eftermiddagar under terminstid i Eds klockargård, mittemot Eds kyrka.

Kreativa uttryck har alltid haft sin givna plats inom Svenska kyrkan. Flera av våra kyrkor rymmer en konstskatt av sällan skådat slag, Eds kyrka är inget undantag. Vid varje gudstjänst spelar musiken sin givna roll och bibelns texter och berättelser får ofta, särskilt vid barn och ungas medverkan, en gestalt i form av drama och dans.

ARTISTGRUPP I ED

Höstterminen startar fredag 18 september och avslutas med en uppvisning söndag 22 november.

Barnen träffas kl. 15-17 på fredagar. Aktiviteten pågår under två timmar. Halva tiden ägnas åt sång och musik, den andra halvan ägnas åt det kreativa skapandet

Plats: Eds klockargård, mittemot Eds kyrka, Upplands Väsby

Barnen hämtas och lämnas vid Runby skola

Församlingen ordnar skjuts med minibuss från parkeringen vid Runby skola. Barnen hämtas en kvart före aktivitetsstart, efter aktivitetens slut skjutsas de tillbaks till skolans parkering.

Ledare är församlingsmusiker Fredrik Wadman, assisterad av prästkandidat Tone Ortner.

Anmälan sker via formulär på sidan för Anmälan till barnverksamhet.