Att växa i tro och fördjupad andlighet

Eds församling bjuder på flera verksamheter och upplevelser som kan fördjupa din förståelse för dig själv, din tro och inspirera till att låta din andlighet ta större plats i ditt liv.

Läs det senaste om vår verksamhet för växande i tro och andlighet

En grupp människor sitter och fikar vid ett vindskydd i skogen.

Vill du vandra tillsammans för klimatet?

Känner du till att det finns flera pilgrimsleder i Upplands Väsby? Kanske ger vandringen dig en djupare dimension av livet och din andlighet? Hör av dig så kan vi bilda vandringsgrupper!

Runstenen som försvann

I stigluckan till Eds kyrka sitter kopian av den runsten som Karl XI gav till Englands kung. Den donerades 1687. Församlingen har övervägt att be att få stenen tillbaka, men övergett idén efter råd från runexperter.

Vernissage konstutställning 2020

Konstutställningen 2021 uppskjuten

Med anledning av rådande pandemi har den årligt återkommande konstutställningen som enligt tradition genomförs under våren skjutits på framtiden. Hur och när konstutställningen istället kommer att genomföras är inte beslutat.

Bibelsamtal i Ed

Vill du läsa bibelns texter tillsammans med andra? Vi för ett samtal kring bibelns texter, alla som är nyfikna är välkomna.

Pilgrimsvandra i Eds församling

Kände du till Ingegärdsleden som löper genom Eds församling? Kanske är du en av dem som i vandringen tillåter dig att upptäcka en djupare dimension av livet, utforska din andlighet?

Konst och kulturveckan i Eds församling

Konst- och kulturveckan arrangeras varje år i början på våren. Konstutställningen har varje år sitt tema, hämtat från den kristna tron. Utställare är konstnärer folkbokförda i Eds församling.

En blandad kyrkokör i matchande blå färger sjunger.

Körverksamhet i Eds församling

Är du intresserad av att vara med och sjunga i kör kan du höra av dig. I Eds församling har vi både en kyrkokör för vuxna och barnkörer. Dessa sjunger regelbundet i samband med gudstjänster i församlingen.

Om Kristen tro på Svenska kyrkans nationella sidor

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Hantverkskors i järn i fokus framför suddig bakgrund.

Svenska kyrkans teologiska grund

Svenska kyrkans teologiska grund har formats av vår lutherska tradition och historia. Idag finns en pågående dialog om hur kyrkan och teologin ska utvecklas. Svenska kyrkans demokratiska struktur tillåter oss att tillsammans forma och förändra tro och teologi i den värld vi lever i.

Händer i en ring.

Svenska kyrkans värdegrund

Svenska kyrkans värdegrund definierar kyrkans grundläggande värden och värderingar, som vi vill utgå ifrån i både handling och ord. I vårt arbete strävar vi efter varje människas lika värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet i harmoni med värdegrunden.