Kyrka på nätet

Här kan du ta del av några av de senaste digitala hälsningarna från Eds församling. Här hittar du även andra gudstjänster och evenemang som ordnas av Svenska kyrkan digitalt.

SOMMARKONSERT

Låt Eds församlingt bjuda på en tankvärd försommarkonsert med tema pilgrimsvandring.

Du kommer att i bild få följa med på en vandring från Zamores kulle, via Hembygdsgården, Eds församlingsgård, Röda stugan och Undantaget, via Allén längs Mälarvägen, till Eds kyrkogård och kyrka, samt Eds klockargård, för att slutligen gå kyrkstigen fram och landa vid Kyrkstenen.

Lyssna på musiken som framförs av Eds fria röster och personal i församlingen, reflektera över pilgrimsorden och låt denna andakt vattna din själ.

Innehåll:

Personal i Eds församling framför HERREN ÄR MIN HERDE (Psaltaren 23), MÅ DIN VÄG (Psalm 730) och HE'S GOT THE WHOLE WORLD; Emma Gottfridsson framför DU VET VÄL OM ATT DU ÄR VÄRDEFULL (Psalm 791); Eds fria röster framför ALLT HAR SIN TID, HOLY SPIRIT, EN VÄNLIG GRÖNSKAS RIKA DRÄKT (Psalm 201) och YOU RAISE ME UP. Copyright: Texter ur Bibel 2000 © Svenska Bibelsällskapet.

En digital hälsning från Eds församling söndag 31maj

TEMAT ÄR DEN HELIGA ANDEN

Dagens bön och dagens evangelium läses av Kristina Hellqvist. Eds fria röster sjunger Holy spirit, och Emma Gottfridsson sjunger psalm 791 Du vet väl om att du är värdefull.
Annika Andersson, Eds församling, samt Fredrik Olofsson, församlingsherde i Linköping, stadsdelen Tannefors, bidrar med reflektioner (i text) kring temat Den heliga Anden.

I dessa dagar när vi inte har möjlighet att samla in kollekt vid Gudstjänsten välkomnar vi särskilt alla att skänka bidrag via Swish. Du kan ange kollektändamålet i meddelanderutan på din swishapp för att försäkra dig om att pengarna går till söndagens ändamål.

Eds församlings Swishnummer är 123 067 1958

Söndagen den 31 maj samlar vi in kollekt till Eds diakonala hjälpkassa.

ANDENS FRUKTER

En digital hälsning på temat Andens frukter, med och av Wioletta Abramczyk. Medverkar gör även Annika Andersson, Erik Wadman och Daniel Lundin från Eds församling.

Information uppdaterad 2020-04-02
Med anledning av pågående Covid-19-pandemi avstår vi från att kalla till offentliga gudstjänster. Dock kommer det vara möjligt att ta del av olika former av digitalt gudstjänstliv på nätet. Du kan nå dessa gudstjänster här, eller på vår facebooksida.