Kyrka och fastigheter

Församlingen äger flera mycket intressanta byggnader.

Från och med augusti 2020 nyttjas våra lokaler fullt ut enbart för församlingens verksamhet och det finns inte, såsom tidigare, någon möjlighet att hyra lokal för dopkaffe eller begravningskaffe.

Klockargården

Eds klockargård har tidigare fungerat som personalbostad, även om det nu var några år sedan. Numera nyttjas lokalen helt för församlingsverksamhet och som möteslokal.

Eds Kyrka

Eds medeltida kyrka är vackert belägen vid Edssjön i Upplands Väsby, Eds kyrkväg 1. De äldsta partierna härrör från 1100-talets mitt eller senare hälft. Då byggdes en gråstenskyrka helgad åt Sankt Olof.

Församlingsgården

Eds församlingsgård är belägen på Lövstavägen 6 i Runby. Den södra delen av församlingsgården byggdes på 1970-talet och innehåller församlingssalar, kök, och i bottenvåning lokaler för barn och ungdomsverksamhet. Den norra delen tillbyggdes på 80-talet och innehåller kontorslokaler.

Röda stugan

Röda stugan är stamfastigheten på Lövstavägen 6. Detta var det gamla boningshuset på Övra Runby.