Eds församling Besöksadress: LÖVSTAVÄGEN 6, 19442 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)58891850 E-post till Eds församling

Konst och kulturveckan i Eds församling

Konst- och kulturveckan arrangeras varje år i början på våren. Konstutställningen har varje år sitt tema, hämtat från den kristna tron. Utställare är konstnärer folkbokförda i Eds församling.

Aktuellt från Eds församling

Senaste nytt om konstveckan

Den som är folkbokförd i Eds församling, är välkommen att lämna in bidrag. Den som föranmäler sitt deltagande får tillgång till mer information.

Konstverken ska vara till salu och får inte ha ställts ut tidigare i Eds församling. Alla verk ska vara försedda med titel, pris och konstnärens namn. Konstverk som ska hängas ska vara försedda med ordentlig upphängningsanordning. Fem konstverk kan lämnas, när det gäller skulptur kan en grupp räknas som ett konstverk.

Presentation av konstverken sker första söndagen i konst och kulturveckan, där konstnärerna bakom verken önskas delta. Konstnärer uppmuntras även att bidra till vaktning av utställningen, i pass om kl. 13-15 och kl. 15-17.

I samband med inlämning får konstnären lämna en presentation av sig själv, gärna med foto, på ett A4-ark, för insättning i gemensam utställningspärm. Det är upp till var och en om man vill skriva något om hur man har tänkt kring sina konstverk utifrån temat.

Avhämtning/nerplockning av konstverken sker på kvällen, den sista dagen som utställningen är öppen.

Eds församling har försäkring för konstverken i samband med utställningen.

För frågor kontakta informatör Annika Andersson