Klockargården

Jenny Lind har bott här i sin barndom. Nu kan även du få möjlighet att tillbringa en stund här i samband med dop eller begravning.

Med anledning av covid-19-pandemin

Maximalt antal personer som får vistas i församlingens lokaler, för att kunna upprätthålla erforderligt avstånd för att begränsa smitta:

• Eds klockargård: maximalt 15 personer
  • Eds församlingsgård: maximalt 40 personer
  • Eds kyrka: maximalt 10 besökare (personal undantaget)

Klockargården har varit i församlingens ägo under många år och har en intressant historia. 1942 överfördes den till församlingen från stiftsnänmden i Stockholms Stift. Fram till år 2000 var det bostad för kyrkans vaktmästare men har nu renoverats upp för att kunna vara en samlingslokal för mindre sällskap i samband med dop eller begravning.

Lokalen rymmer max 15 personer och du kan duka borden på lite olika sätt i rummen. Porslin mm ingår i hyran och du städar och diskar efter dig. Hyresbeloppet är 500 kr per tillfälle. Du har tillträde från klockan 7.00 hyresdagen och ska ha lämnat lokalen senast klockan 19.00. Bokning och nyckeluthämtning sker på församlingsexpeditionen under expeditionstid. Klockargården hyrs inte ut för privata fester eller liknande.

Till huset hör en vacker trädgård som sluttar ner mot Edssjön.