Meny

Inställd - Klädbytardag i Eds församling

På klädbytardagen kan du fynda barn- och mammakläder, barnartiklar och leksaker. Varje termin ordnas en klädbytardag under en lördag i församlingsgården på Lövstavägen 6. Leena Bodefjäll har svar på alla dina frågor kring detta och nås på telefon 08-58891858. Obs! Verksamheten är inställd med anledning av pågående Covid-19-pandemi.

åtgärder med anledning av coronaviruset

Mars 2020: Svenska kyrkan i Eds församling anpassar sin verksamhet utifrån myndigheternas rekommenationer gällande Covid-19-pandemin. Den verksamhet som presenteras här är inställd som en åtgärd att minska smittsprindning till utsatta grupper.

klädbytardag

Våren 2020 är det Klädbytardag 21 mars kl. 10-13.

HUR FUNKAR DET? 

Alla är välkomna att lämna in barnkläder och saker till oss efter anmälan. Av utrymmesskäl är antalet inlämnare begränsat. Vid anmälan är det först till kvarn som gäller Vi tar 25% i provision på sålda varor. Pengarna som vi får in på detta sätt går direkt till Svenska kyrkans internationella arbete. Prissättningen görs av dem som lämnar in till försäljning.  Kläd- och prylbytardagen fungerar så att du som vill sälja anmäler sig till Leena och får ett anmälningsnummer Du märker sedan själv dina varor och lämnar in dem på torsdagen före klädbytardagen, klockan 17 – 20.

OBS Du får totalt lämna max 2 flyttkartonger/IKEA-kassar eller liknande!

 När Klädbytardagen öppnar är alla som vill välkomna att handla, oavsett om man lämnat in till försäljning. Anmälningsnumret använder vi för att vid försäljningen registrera försäljningen för respektive säljare. Efter försäljningen sorterar vi tillbaka alla osålda varor efter anmälningsnummer. Var därför noga med att märka med rätt nummer, annars kan det lätt bli fel vid försäljningen. Anmäl dig till Leena Bodefjäll , eller 08-588 918 58

DETTA KAN DU LÄMNA IN TILL FÖRSÄLJNING: 

Barn och ungdomskläder för säsongen i storlek cl 50-170/S. Tänk på att det ska vara hela, rena och inte allt för slitna kläder.

Trosor och kalsonger tar vi inte emot.

Leksaker, barnartiklar och liknande

Böcker, filmer och spel för barn och ungdomar

Barnvagnar, babygym, barnstolar och liknande.

Skor är också välkommet

På våren säljer vi kläder, skor och prylar för vår/sommar. Då tar vi gärna även emot cyklar, sparkcyklar mm för utelek.

På hösten gäller motsvarande för vintersäsongen.

Även mammakläder kan lämnas in till försäljning

Av utrymmesskäl kan vi tyvärr inte ta emot större skrymmande barnmöbler, ej heller mjukisdjur/gossedjur.

Tänk på att allt som lämnas in ska vara helt, rent och fräscht, då säljer prylarna bäst och det gynnar alla.

Alla varor lämnas in på egen risk. Vi ansvarar inte för stulna/förstörda plagg

MÄRKNING AV KLÄDER 

Du märker själv dina varor med anmälningsnummer, typ av vara, storlek och pris. Ringa in ditt anmälningsnummer. 

För märkningen är det bra att använda t ex maskeringstejp eller klisteretiketter. Undvik att märka med lösa lappar som nålas fast, de lossnar lätt. Sätt märkningen så att man lätt hittar den.

När du märker regnkläder, ytterkläder, plysch, manchester eller fleece kan tejpen lätt lämna märken eller lossna. Sätt då gärna märkningen på insidan t.ex. i nacken eller i byxlinningen. Välj hellre maskeringstejp framför frystejp, eftersom frystejpen gärna lossnar. Genom att ringa in ditt anmälningsnummer gör du det lättare för oss i kassan att registrera försäljningen på rätt säljare. Ibland händer det tyvärr att märkning lossar från varorna, då kan vi inte sälja dem. 

Vill du skänka kläder/varor till denna dag måste även dessa märkas och i så fall med ett X som är inringat. Pris ska även anges för varan. Beloppet tillfaller den insamling som pågår just nu. Eventuella osålda varor skänker vi till Skopan.

Alla plagg som saknar märkning samlas ihop under dagen och ni får vid utlämningen kontrollera om ni har något plagg som tappat märkning.

 INLÄMNING 

Inlämning av varor sker torsdagen före, samma vecka som klädbytardagen infaller. När du kommer och lämnar in dina varor vill vi att du hjälper till och lägger upp sakerna på bord för respektive klädstorlek. Vi kommer sedan att sortera och göra snyggt

OBS! tänk på att det vanligen tar minst en halvtimme att lämna in dina saker, kom i god tid så att du hinner bli klar under inlämningstiden. För kläder som är lämpliga att hänga upp har vi vädringsställ och galgar. Har du barngalgar du inte behöver får du gärna ta med dem, alternativt hänga upp dina kläder på dem i förväg så går det snabbare att lämna in.

UTLÄMNING AV VAROR OCH PENGAR

75% av den totala försäljningssumman får du som försäljare/ inlämnare. Resterande summa dvs 25 % går till Svenska kyrkans internationella arbete. Även pengar som inte har hämtats ut skänker vi hit.

Utlämning av förtjänst från försäljningen och osålda varor sker samma dag som klädbytardagen på lördag kväll kl. 19-20. Kolla tiden noga för när utlämning sker, pengar och varor som inte hämtas ut på angiven tid tillfaller Eds församling.

Kontrollera alltid att du fått rätt grejer i dina kassar/lådor. Det är lätt hänt att något hamnar fel. 

GODA TIPS FÖR BRA FÖRSÄLJNING

Efter att ha ordnat många klädbytardagar har vi här samlat några tips på hur man får så mycket som möjligt av det man lämnar in sålt och hur man lättast lämnar in sina prylar. 

Kläder som hängs upp på klädställ är lättöverskådliga och säljer ofta bra. Om du har galgar du inte behöver kan du galga dina kläder hemma och hänga dem på våra ställ när du kommer, då går det dessutom snabbt att lämna in. Alternativt så har vi galgar du kan hänga upp på när du kommer. 

Strukna och inte allt för slitna kläder säljer naturligtvis bäst. Skor och stövlar bör vara fina och fräscha för att sälja bra. Tvätta gärna av dem innan du lämnar in dem. Då är det lättare att se hur slitna de är. 

Tvådelade set, t ex pyjamasar och regnställ, kan du med fördel sätta ihop med hushällssnöre. Märk gärna båda plaggen så att man lätt ser att de hör ihop . 

Små prylar, t ex leksaksgubbar kan man med fördel lägga i plastpåsar så att inte någon liten del försvinner. 

För att minska jobbet när man lämnar in kan man redan hemma vid märkningen sortera kläderna efter storlek, eftersom det är så vi lägger upp dem hos oss.

Det tar några gånger innan man kommer på vad det är för kläder som säljer och vilka priser som man kan ta för olika plagg. Mera rutinerade "klädbytare" tjänar mera genom att ha varit med flera gånger och lärt sig vad som säljer. 

Naturligtvis är det så att det vid varje försäljning blir en hel del saker kvar, det behöver inte bero på felpris eller kvalitet på det du lämnar in. Eftersom vi bara har öppet en dag, så ska det ju också passa in att det kommer någon som behöver och vill ha just det du vill sälja.