Församlingsgården

Centralpunkten i församlingslivet är belägen på Lövstavägen 6 i Runby. Församlingsgården innehåller många viktiga lokaler för en aktiv verksamhet.

Med anledning av covid-19-pandemin

Maximalt antal personer som får vistas i församlingens lokaler, för att kunna upprätthålla erforderligt avstånd för att begränsa smitta:

• Eds klockargård: maximalt 15 personer
  • Eds församlingsgård: maximalt 40 personer
  • Eds kyrka: maximalt 10 besökare (personal undantaget)

Den södra delen av församlingsgården byggdes på 1970-talet och innehåller två församlingssalar, kök, och i bottenvåning lokaler för öppna förskolan, ungdomsverksamhet med mera. Den norra delen tillbyggdes på 80-talet och innehåller församlingens expedition
och här hittar du flera av våra anställda.

Församlingssalarna kan du hyra för större sällskap för dop- eller begravningskaffe. Hyran är 1000 kr per tillfälle och lokalerna har utrustning för maximalt 40 personer. Du har tidigast tillträde klockan 7.00 på hyresdagen och ska ha lämnat lokalen städad senast klockan 19.00 samma dag. Vi hyr inte ut våra lokaler kvällstid för dop/begravningsarrangemang och aldrig  för privata fester eller liknande. Bokning gör du via församlingsexpeditionen som också ombesörjer nyckelutlämning under expeditionstid.