Eds kyrka ska renoveras under 2024

Vår fina kyrka har stått på samma plats i närmare 1000 år. Ett flertal ombyggnationer och renoveringar har gjorts sedan dess för att vårt kulturarv ska kunna hålla och fungera över tid.

Nu är det dags att se över kyrkans tak, fönster och puts. Eds församling har slutit avtal med en extern byggkonsult som under 2023 projekterar renoveringen som ska pågå ungefär mellan mars-oktober år 2024. Under den perioden kommer det att finnas byggställningar vid kyrkan och den kommer tidvis att vara täckt av presenning.

Eftersom vi endast renoverar exteriört så kommer vi att kunna ha gudstjänster på söndagar samt dop och vigslar på lördagar precis som vanligt. Vi kommer även att erbjuda två begravningstider på fredagar.

Vi ber er ha överseende med en del stök och bök vid kyrkan och att den annars så vackra vyn över kyrkan blir gömd under större delen av 2024.

Om du har några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till kyrkoherden.

Jenny Nordström, kyrkoherde
Kyrkoherde i Eds församling