Bibelsamtal i Ed

Vill du läsa bibelns texter tillsammans med andra? Vi för ett samtal kring bibelns texter - alla som är nyfikna är välkomna onsdag kvällar. För datum, klicka här!

Bibelsamtal

Eds församlingsgård, Lövstavägen 6.
onsdagar 18.00 – 20.00, se predikotur i lokalpress för exakt datum
Vi går in i värmen och gemenskapen
för att dela mat, samtal och andakt.
18.00 En enklare måltid
18.30 Bibelstudier.
19.45 Andakt.

Eds församling inbjuder till bibelstudier för dig som är nyfiken på att fördjupa dig i bibelns texter och vad de kan säga dig. Studierna vill ge tillfälle till att ställa frågor och få mer fakta kring bibeln men även att ge möjlighet att texterna utifrån dig själv. Det handlar om att hitta din ingång, hitta dig själv i texterna, att närma dig bibeltexten, sedd i sitt sammanhang och med information om bakgrunden.

Församlingens präster delar på ansvaret för bibelstudierna. Bibeln består av flera olika sorters texter, olika genrer, och prästerna väljer ut vilken text som studeras vid varje tillfälle.

Du som vill delta kan komma helt oförberedd. Träffarna inleds med att läsa en text, därefter ger prästen information om bakgrund, betydelser av ord och sammanhang, sen får gruppen dela sina reflektioner i ett samtal.

Föranmäl dig gärna till kyrkoherde Christofer Wilson.

datum för höstterminens bibelsamtal.

Vi läser och samtalar om kring olika teman

• 6 februari: De bibliska personerna - vår spegelbild
  • 13 februari: Jesu tid i historisk belysning
  • 20 februari: personen Petrus
  • 6 mars: Maria från Magdala
  • 20 mars: personen Pilatus
  • 27 mars: personen Judas

Vill du lära dig mer om bibeln, ställa frågor du funderat på? Är du sugen på att diskutera olika förhållningsätt till bibeln och dess tolkning?

Vi träffas ett antal gånger under terminstid kl.18-20 i Eds församlingsgård, Lövstavägen 6, Upplands Väsby.

Träffarna inleds med att vi delar en enklare soppmåltid. Sen läser vi en eller flera utvalda bibeltexter och samtalar om dem tillsammans. Kvällen avslutas med en enkel andakt i stora salen.

Samtalsregler för bibelsamtalen

För att skapa och bibehålla en öppen och tillåtande samtalsmiljö så följer vi vissa regler. Dessa ska hjälpa oss att ge plats åt olika synsätt och tolkningar av texterna.

• Vi talar för oss själva och inte för andra.
  • Var och en deltar utifrån sina förkunskaper.
  • Det är ok att tvivla, det är ok att tro.
Christofer Wilson

Samtal och stöd, Kyrkoherde