Barnkör
Foto: Johannes Frandsen

Edsklockorna

Eds församling har en flickkör och en gosskör, alla kallas Edsklockorna, med barn i årskurs 2 och 3. Barnen träffas tisdagar kl. 15-17 i Eds klockargård, mittemot Eds kyrka för körövningar och fritidsverksamhet.

Musik spelar en viktig roll i flera delar av Svenska kyrkan. Musik i form av allt från den lilla sångstunden i Öppna förskolan till det stora körverket i högmässan. Eds församling har körverksamhet för barn i årskurs 2 till 3.

Flickor och pojkar övar separat i en flickkör och en gosskör, alla kallas Edsklockorna.

Barnen övar tisdagar kl. 15-17 i Eds klockargård, mittemot Eds kyrka,.

Barnen hämtas och lämnas vid Runby skola.

Församlingen ordnar skjuts med minibuss från parkeringen vid Runby skola. Barnen hämtas en kvart före körövningarna startar, efter aktivitetens slut skjutsas de tillbaks till skolans parkering.

Under tiden då den ena gruppen övar så erbjuder församlingen fritidsverksamhet med församlingspedagog Wioletta Abramczyk.

Terminen startar tisdag 15 september och slutar tisdag 22 december.

Mellanmål serveras i anslutning till verksamheterna.

Vi planerar för tre framträdanden under höstterminen.

• Söndag 11 oktober medverkar flickorna vid Tacksägelsegudstjänst.
  • Söndag 13 december: Gemensamt luciaframträdande.
  • Torsdag 24 december: Gossarna medverkar i Gudstjänsten på julaftons morgon.

Vi planerar även för en gemensam körhelg med övernattning under januari 2021.

Maximalt antal barn i vardera gruppen flickor, respektive pojkar, är åtta, därefter upprättas en kölista. Anmäl ditt barn till Eds församlings via anmälningsformulär på hemsidan.

Höstterminen 2020 övar barnkörerna under ledning av yrkesmusiker Fredrik Wadman, också verksam som orkestermusiker i bland annat Kungliga Operan och andra konserthuslokaler runtom i Sverige. Fredrik har en lång erfarenhet av både kör- och församlingsverksamhet.

Fredrik Wadman leder verksamheten, med assistans av prästkandidat Tone Ortner och församlingspedagog Wioletta Abramczyk.