Vuxen i Dörby-Hossmo församlingar

Det händer många roliga och spännande saker i vårt pastorat i höst.

Pilgrimsvandring på Kullaberg 22 - 24/10

Att pilgrimsvandra är en bild av livet där vi ytterst har himlen som mål. Sedan långt tillbaka har kristna pilgrimsvandrat och ofta till mer kända platser som Jerusalem, Rom eller Santiago de Compostela. Men detta kan också ske i Sverige. Vi kommer pilgrimsvandra i det natursköna Kullaberg till tre medeltida kyrkor: Brunnby kyrka, St Arilds kapell och Väsby kyrka. Vi bor på Bökebäcksgården, som är en enkel lägergård intill havet. Det blir också utgångspunkten för alla vandringar, måltider och kvällssamtal. Dagsprogram för vandringarna:

22/10 Brunnby kyrka 9,9 kilometer.

23/10 Väsby kyrka 16,3 kilometer.

24/10 St Arilds kapell 11,2 kilometer​

Tid: Tors 22/10 kl 10.00 -  lö 24/10 kl 19.00

Logi: Bökebäcksgården - enkel eller dubbelrum

Transport: I egna bilar

Antal: Antalet deltagare är begränsat till 15 personer

Kostnad: 500:-, vilket täcker boende och mat

Anmälan senast 30 sep till Gabriel Norrgård 0708 - 77 11 53 gabriel.norrgard@svenskakyrkan.se

Vuxenkonfirmation

I mångas ögon är nog konfirmationen något som enbart sker i 15-årsåldern. Men faktum är att många vuxna också konfirmeras varje år. I Dörby-Hossmo pastorat vill vi nu särskilt uppmärksamma den här möjligheten. Som vuxen bär man med sig andra frågor och erfarenheter i livet och detta präglar självklart vuxenkonfirmationen. Om det är länge sedan du konfirmerades kan detta också vara ett sammanhang där du nyfiket kan få djupdyka i tron på nytt. Vi kommer att träffas vid ett antal tillfällen på torsdagar kl 19.00 och mer information och datum kommer när anmälningstiden har gått ut.

Anmälan senast den 5 okt till Gabriel Norrgård 0708 - 77 11 53 gabriel.norrgard@svenskakyrkan.se

 

Ocensurerat

Mord, otrohet och familjetragedier är givna ingredienser i en modern tv-serie eller roman. Men för över 2500 år sedan började en samling heliga texter ta form som på ett lika ogenerat sätt berättar om människan och Gud, kärlek och svek, godhet och ondska. Många av berättelserna känner vi till sen vi var barn men oftast har vi bara hört dem på ett tillrättalagt sätt där mycket av det mustiga och spänstiga i berättelserna har gått förlorat. Under några kvällar kommer vi närma oss urberättelserna i gamla testamentet på ett ocensurerat sätt där allt verkligen får finnas med. Också det som är långt ifrån barntillåtet. I dessa uråldriga berättelser möter vi människor av kött och blod som med alla sina tillkortakommanden är mer lika oss än vi kanske först tror. 

Myten 8 okt 19.00 Rinkabyholms kapell

Löftet 5 nov 19.00 Rinkabyholms kapell

Sveket 3 dec 19.00 Rinkabyholms kapell 

Anmälan senast den 5 okt: till Oskar Lilja 0734 - 35 91 00 oskar.lilja@svenskakyrkan.se

Retreat Bjärka Säby 11-13 december

”Retreat” betyder att dra sig tillbaka. I alla tider har människor sökt sig till avskilda platser som ger möjlighet till stillhet och bön. På Nya Slottet i Bjärka Säby utanför Linköping finns möjligheten att i en miljö inspirerad av klosterlivet åka på retreat. Retreaten bygger på egen tid i tystnad, gudstjänster i slottskapellet och gemensamma vägledningar av Liselott J Andersson författare och erfaren själavårdare. För dig som bor i Dörby Hossmo pastorat och tillhör församlingarna kan vi erbjuda retreaten till ett subventionerat pris.
Tid: tors 10 dec kl. 18.00 - sö 13 dec kl. 12.00
Kostnad: 1200:-
Transport: Deltagarna ansvar själva för resan till Bjärka Säby

Anmälan senast den 30 sep till Oskar Lilja 0734 - 35 91 00 oskar.lilja@svenskakyrkan.se