I Coronatider

Coronaviruset har stor inverkan på dagens samhälle, så även på kyrkans verksamhets- och gudstjänstliv. Här hittar du senaste uppdaterade informationen om vad som sker i Döderhults församling. Uppdaterad 2020-04-03 18.45

Samtliga verksamheter såsom körer, barn- och ungdomsgrupper, mötesplatser för äldra, soppluncher och dylikt är inställda och just nu pågår en större omställning av församlingens gudstjänstliv där vi inte längre kan samlas till gudstjänst i våra kyrkorum utan vi får fira gudstjänst på andra sätt tex. hemmagudstjänst och digitala sändningar via hemsida och sociala medier - allt för att undvika smittspridning av coronaviruset Covid-19, så var med för nu VÄXLAR VI OM!

SENASTE KALENDERUPPDATERINGARNA

Det händer mycket på kort tid och vi har tyvärr felaktiga kalenderuppgifter i bl.a. Oskarshamns annonsblad, Stadsmagasinet och vårt eget församlingsblad. För senaste kalenderuppdateringarna och vilka gudstjänster vi firar - se hemsidans kalender!

FIRA GUDSTJÄNST I KYRKORNA

innebär i dagsläget att det endast är präst och musiker med. Vill du vara med på gudstjänsten får du logga in på vår hemsida och se den live där istället.

DOP, VIGSLAR & BEGRAVNINGAR

Vi vet att man vill fira dop- och vigsel med fest för alla nära och kära och det är självklart att alla som vill och önskar ska kunna få ta farväl av en älskad släkting eller vän, men tyvärr råder det en pandemi i vår värld och vårt land, som gör att våra rekommendationer är:

Bjud endast in de allra närmaste!

Tänk på dom som är över 70.

När det är 50 personer i kyrkan sätter vi stopp.

Kanske man kan ha en liten samling för de allra närmaste anhöriga nu och ordna med en större samkväm lite senare i år?

Eller vill ni skjuta på det och ta det längre fram? Självklart är vi öppna för det och hjälper dig att hitta en ny tid.

FÖRSAMLINGENS KYRKOR

Bild: Linda Tiri

När kyrkorna är upplåsta är du välkommen in för att tända ljus och sitta ner i stillhet för bön och eftertänksamhet.

HJÄLP MED INKÖP
För dig som inte har någon annan hjälp till hands så kan kyrkan hjälpa dig med inköp av matvaror och mediciner.

Så här gör man:

• skriv en lista på vad du behöver ha handlat.
  • ring till någon av nedanstående personer så ordnar de så att någon handlar åt dig.
  • vi åker och handlar
  • betalningen sker antingen via swish eller ett inbetalningskort.

Kontakta någon av följande:
Monia Ivarsson 761115
Anders Duvlund 761111
Kerstin Jutterdal 761130
Sharelle Sånglöf 761133

SAMTAL
Känner du oro och ensamhet. Vi vill gärna vara där och dela det med dig. Kontakta oss så samtalar vi. I dagsläget är dessa samtal i första hand per telefon.

Kontakta någon av nedanstående så förmedlar de en kontakt till dig!

Monia Ivarsson 761115
Anders Duvlund 761111