Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Djurö, Möja och Nämdö församling Besöksadress: Högmalmsvägen 4, 13973 DJURHAMN Postadress: Box 40, 13902 DJURHAMN Telefon:+46(8)57154400 E-post till Djurö, Möja och Nämdö församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Skolkyrkan

Från och med läsåret 2018/2019 startar vi ett nytt koncept för samarbetet med skolan som innebär att vi kommer bjuda in varje årskurs till ett evenemang per läsår som är avpassat för just den åldersgruppen. Roligt och spännande!

Årskurs 1: Orgelskoj

Tillsammans med vår musiker Britt Wennberg bjuder vi barnen på en musikalisk och lekfull upptäcktsfärd i kyrkan.

Årskurs 2: Kyrkans skatter

Vi fortsätter upptäcktsfärden i kyrkan med hjälp av skattkarta bland gamla och nyare inventarier.

Årskurs 3: Julens berättelse

Med hjälp av våra ”Bibliska figurer” (handgjorda dockor) bygger vi upp ett landskap där vi får följa Bibelns berättelse om varför vi firar jul.

Årskurs 4 och 5: Bibeläventyret, Gamla Testamentet

I Bibeläventyret för åk 4 och 5  blir Gamla Testamentets berättelser levande genom interaktivt drama, bild, rörelse, rebusar, trolleri mm. Ett roligt och spännande sätt att få del av den kristna historien på.

Årskurs 6: Påskspel

I Påskspelet kommer hela arbetslaget samt idéella från församlingen vara skådespelare när påskens berättelse spelas upp. Vi samlas i Kyrkstugan och rör oss över kyrkogården till kyrkan för att sedan avlsuta på kullen med utsikt över vattnet vid Kyrkstugan. En spännande vandring!

 

Årskurs 7: Kyrkovandring

Vi bekantar oss närmare med kyrkan och kyrkogården, dess historia och symbolik.

Årskurs 8: Allhelgona

I samband med Allhelgonahelgen i början av november träffas vi i kyrkan för att reflektera över, och prata om, döden. Vi kommer bland annat att berätta om hur en begravning går till och hur sorg kan ta sig uttryck. Efteråt blir det tillfälle till samtal i smågrupper i Kyrkstugan.

Årskurs 9: Livsfrågor

Inför terminens avslut bjuder vi in till samtal och funderingar över framtiden. Oro, rädsla, glädje och förhoppningar får komma upp till ytan.