Meny

Digital pilgrimsvandring

Telefonen bär vi alltid med oss. Har du tänkt på att den kan vara din bönbok?

Hitta inspiration i din Bakgrundsbild

Gå till bakgrundsbilden på din telefon. Vad föreställer den? Människor du älskar, en speciell plats, ett vackert mönster? Tacka Gud för det du ser eller blir påmind om.

Be över din almanacka

Gå till din kalenderapp och titta efter vad som ligger framför dig. Människor du kommer att möta, uppgifter du ska utföra. Lägg allt i Guds händer.

En bön för det som händer i världen

Gå till din nyhetsapp och läs rubrikerna. Välj en och läs ingressen. Be sedan för det den handlar om och det som händer i världen.

Be för dem du känner

Gå till dina kontakter. Välj en bokstav och hitta den första kontakten under den bokstaven. Det kan vara någon du känner väl eller en bekant. Be för den personen.

Låt en bild bli en bön

Gå till dina foton. Titta igenom dem tills någon fångar ditt öga. Stanna upp ett ögonblick och minns när det togs. Be för dem som är med på kortet, platsen det togs, minnena du bär.

Be för tiden

Titta efter vad klockan är. Ta ett ögonblick och fundera över hur du använder din tid. Be för din förmåga att prioritera.

Kolla batteriet

Titta efter hur mycket batteri du har kvar i din telefon. Be för dem som inte har någon laddning. De som inte orkar, eller lider av psykisk ohälsa.

En bön om ljus

Gå till din ficklampa i mobilen. Om du vill, kan du tända den. Be om ljus i mörkret.

Människorna i ditt flöde

Scrolla i ditt flöde, lägg märke till en person och hens situation. Be för honom eller henne.

Musikens välsignelse

Gå till en musikapp och leta upp ett stycke som du inte lyssnat på länge. Lyssna på det och låt Gud tala till dig genom musiken.

Slutbön

Gud, tack för allt som teknologin hjälper oss med. Hjälp oss att använda dina redskap till att komma närmare varandra, inte längre ifrån varandra. Hjälp oss att hitta vila hos dig. Amen.