Backspegeln 2019

Här kan du se vad som hänt den senaste tiden

Två välbesökta  julkonserter genomfördes lördagen före jul. Degerfors musikkår, Julkören och Viva Voce framförde många fina julsånger. Josefine Cederholm fick årets stipendium.

Det är många skolklasser och förskoleklasser som har besökt oss under december månad för att lyssna och uppleva berättelsen kring den första kristna julen. De mindre barnen har fått julens berättelse kring julkrubban och de äldre barnen i form av en julvandring i hela kyrkan. 

Söndagen den 8 december framförde ungdomskören Viva Voce en fin luciakonsert i en välbesökt Nysunds kyrka. Lucia var Felicia Åsberg. Några av sångerna som framfördes var Julen är här, Happy x-mas (war is over) och Yvonne Österlind och Malin-Victoria Stridhs egenskriva sång ”När det är mörkt”. På luciadagen fick man en ny chans att höra den nyskrivna sången, då det var dags igen för luciahögtid i Degerfors kyrka. Då medverkade även Änglakören och Stjärnkören. Lucia var Josefine Cederholm.

Änglakören lussade på äldreboendet Västergården under torsdagen

Damkören Singoalla bjöd på julmys med Abba-inslag. En mysig eftermiddag med sång, fika och lotteri. 

Vid sista sopplunchträffen för terminen bjöds det på grötfest med underhållning av  församlingens musiker och snögubben Olof.

Vid sista lunchträffen för terminen bjöds det på julbord

Första advent i våra kyrkor

Här kan du se bilder från första helgen i advent

Åtorps kyrkliga syförening bjöd på Afternoon tea med en massa godsaker. Innan fikat berättade Brita Mörk om Act Svenska kyrkans arbete i Tanzania, pengarna kommer fram...

Höstens födesledagskalas firades med många besökare, sång, musik och tårta. I mitten sitter vår 95-åring Lisa Hallman. 

Nysunds kyrkokör och Stella kammarkör strålade samman i en konsert som började i Degerfors kyrka och avslutades i Gröna rummet. Temat för konserten var Höstljus och leddes av Solvieg Ågren och Malena Karlsson. 

Opalkören framförde sitt Värmlandstema under höstens sista musikcafét. Allt från Fröding till Sven-Ingvars.

Under vecka 43 uppmärksammades FN-dagen. Mellanstadieskolorna i Degerfors kommun bjöds in till en utställning som handlade om FN:s globala mål. Lågstadiebarnen fick lyssna till en konsert som handlade om fred, rättvisa och allas lika värde framförd av Stjärnkören och Änglakören på FN-dagen 24 oktober.

Sonoruskören gästade oss under lördagens Gröna rum. Dom bjöd på allt från visor till gospel och som avslutning sjöng dom två extranummer enligt gästernas önskemål. Insamlingen till det kritiska läget i Syrien gav 1200 kr, tack till alla som köpte lotter.

Singoalla, Änglakören och Stjärnkören sjöng tillsammans på Tacksägelsedagen. Konfirmanderna fick sin Frälsarkrans och börjar nu på sin kyrkogång.

Under tisdagens musikcafé bjöds vi på en eftermiddag med glitter och glamour. Malena Karlsson och Kristina Larson framförde många fina låtar så som New York, New York, Abbas Fernando och avslutningsvis Over the rainbow 

Under Seniormässan på Tunet i Folkets hus framförde Opalkören några av sina låtar ur sitt Värmlandsprogram som de ska framföra på musikcafé den 5 november

Annika och Lennart serverade onsdagens köttsoppa i de nya förklädena och kockmössan.

På Församlingsresan i Nysundsveckan besöktes bland annat Karlstads domkyrka, där kyrksilvret visades. Claes Karlsson provar korkåpan i Östra fågelviks kyrka.

Nysundsveckan invigdes den 8 september i Nysunds kyrka. Utställningen, kyrkans silverföremål visas fram till den 28 september i Nysunds kyrka, då med bilder på alla föremål. Söndag 15 september kl. 14.00 visas alla silverföremål igen i en guidad visning.

Avtackning av Lars

Den 1 september tackades kyrkoherde Lars Markusson för alla åren i Degrfors-Nysund

Nysund Gent Quartet tillsammans med Håkan Landgren framförde många fina sånger vid årets sista Sommarmusik i ljus i Nysunds kyrka. Kyrkan fylldes av sång, levande ljus och många människor i den vackra sensommarkvällen.

B-O Söderberg, Åsa Bergfalk, Lisa Rehnberg, Therese Flemström, Anders Karlsson och Malena Karlsson bjöd på ett blandat program under den näst sista Sommarmusik i ljus kvällen. Den sista sommarkonserten är den 25 augusti kl. 20.30 i Nysunds kyrka

 

Vid söndagskvällens Sommarmusik i ljus var kyrkan fullsatt när Åsa Jinder som ackompanjerades av Maria Johansson på flygel besökte Nysunds kyrka. 
Åsa berättade mellan hon sjöng och spelade om hur hennes musik och texter kommit till.

Degerfors egen sångsolist Tanja Gustafsson och gitarristen Jimmy Fahlin inledde på söndagskvällen i Nysunds kyrka sommarens musik i ljus. En välbesökt kyrka fick lyssna till musik av Kent, Tina Turner och andra kända sommartoner.

Sommarskoj

Här kan du se bilder från sommaraktiviteterna

Inger Ågren, Elsa Enkvist och Bertil Björk serverades av Anette Lycke

Under måndagen och tisdagen besöktes Degerfors församlingshem av boende från Väster-och Letälvsgården. Hundratalet nöjda lunchgäster fick njuta av sill, färskpotatis och sallad. Mötesplatsen serverade och Viva Voce underhöll med ett knippe sommarsånger.

Första samlingen för ungdomarna som ska sommarjobba på kyrkogården och Sommarskoj under vecka 26. Det går forfarande bra att anmäla sig till Sommarskoj i Degerfors

Pingstdagens musikfest i Nysunds kyrka samlade hundratalet besökare. Nysunds kyrkokör och Torsö vokalensemble bjöd på ett sommarprogram alltifrån Evert Taube visskatt till Oscar Lindbergs körhymn Pingst. Malena Karlsson och Anders Rosèn var körledare.


Denna kväll var början på årets sommarmusik i Nysunds kyrka. Läs mer om det här

Vårens församlingsresa ut i det blå gick till Lindesberg och Vikers kyrka

Bönsöndagens mässa sista söndagen i maj var välfylld och
Singoallakören sjöng ABBAs-sånger. Vilka texter och ett bra framförande! Ett gott arbete har gjorts av musiker och körsångare.
En besökare sa: ”Jag är helt överväldigad”.

Under lördagen var det körfestival med välgörenhet i Degerfors kyrka. Summan som samlades in till skolbarn på Filippinerna blev 5771 kr

Opalkören sjöng många fina sommarsånger och psalmer vid terminens sista lunchmusik

Våren kalas för jubilarer samlade drygt hundra personer i Degerfors församling. Prästerna tillsammans med kyrkomusikerna bjöd på minnenas resa i form av händelser och musikaliska hits  från gästernas födelseår. Vid utgången fick alla som fyllt ett litet födelsedagskort

Vid terminens sista Gröna rum bjöd Malena Karlsson på sprudlande pianomusik av Mozart, Bach och Schubert m.fl. Musik som flödar, pillrar och rinner på som våren i snösmältningen. 

Konfirmationshögtid 2019

Här kan du se bilder från konfirmationen

Uppståndelsemässa firades i Degerfors kyrka under Påskdagen. Medverkade gjorde Nysunds kyrkokör, Stjärnkören, Änglakören och Viva Voce. Johan Uneus spelade trumpet. Ellen Sachs konfirmerades. 

Fastekampanjen 2019 gav 80 000 kr...

Samma himmel - Samma rättigheter

Håkanbols syförening anordnade som vanligt en traditionsenlig syföreningsauktion i Degerfors församlingshem. 

Under tisdagens Livskväll redovisade ungdomarna sina upplevelser i form av bildspel och sång för föräldrar, syskon och allmänheten.

Kulturveckan i Degerfors-Nysund

Årets kulturvecka blev en succè...

Livets alla färgtoner framfördes av Singoalla och Viva Voce på Gröna rum

Sanna Bråding inspirerade med sitt omvälvande liv i en fullsatt Degerfors kyrka under torsdagskvällen

Kulturveckan fortsatte under onsdagskvällen med afternoon tea. Juniorerna och Åtorps kyrkliga syförening bjöd på mycket gott och Nysunds kyrkokör sjöng. I Ceciliarummet finns utställningen Kvinnokraft - bonader och handarbeten

Gröna rummet var mer än fullt när Opalerna framförde sina favoriter vid kulturveckan musikcafé

Kommunalrådet Muris Beslagic invigde kulturveckan 2019. Lotta Silfverhjelm, Thomas Blomgren och Lennart Gustavsson är några av dem som har lämnat in sin favoritbild till fotoutställningen som finns i Degerfors församlingshem

Ett ”extratak” byggas upp över kyrkan, takstolar i stål och stora tältdukar hissades upp med hjälp av en stor kranmaskin.

Årets första gröna rum, Malena Karlsson tillsammans med sångare och musiker, Helena Friman på sopransax, sångarna Andy McQuire, Anders Karlsson och Mariah Nilsson som är hemmahörande i Örebro. Det bjöds på musikalörhängen ur Fantomen på operan, West side story,  solo och ensemblesånger, örhängen för sopransax och annat smeksamt för örat. 

Ungdomsresa till Rom i Paulus och Petrus fotspår. Vill du höra och se mer från resan så är du välkommen till Livskväll den 2 april. 

På kärlekstemat framförde Malena och Kristina många fina sånger till besökarnas glädje som också bjöds på hjärtanbakelse.

Kyndelamässodagen firades med ett ljusdrama i Degerfors kyrka tillsammans med konfirmander, Skull och Singoallakören. 

Vid årets första sopplunch serverade Desirée och de andra på Mötesplatsen gulaschsoppa till Sten Olsson och många andra

Upptaktsmässan för Degerfors-Nysunds församling samlade en välbesökt kyrka under söndagens förmiddag. Besökarna bjuds på körsång av röster ur Singoallakören, samt fick uppleva ljuständningar och vara delaktiga i processioner. Efter mässan följde samkväm med information om kommande arrangemang under våren.

Vid årets första musikcafé fick besökarna med hjälp av ord, musik och bilder gissa årtalet. Kristina Larson, Yvonne Österlind tillsammans med Lars Markusson gav massor med ledtrådar för att komma fram till När då då?

Julspel i Nysunds kyrka på Trettondagen