tornedalingarnas flagga-meänflaku

Meänkieli

Ruottin kirkko tarjoaa yhteenkuuluvuutta ja yhteisön missä sie saatat kohata muita ja syventyä uskossasti.

Ett litet barn försöker fånga såpbubblor i kyrkan. Vuxna och barn sitter vid altaret.

Jäsenyys

Ruottin kirkola on lähelä seittemän miljoonaa jäsentä. Joka vuosi on majuriteetti niistä mukana jossaki kirkon yhteyvessä. Se saattaa olla siinä pienessä kuorossa maaseuula, rippikoululeirilä eli keräyksessä Ruottin kirkon kansainvälisen tuki- ja kehitystyössä.

En präst tillsammans med faddrar välsignar ett dopbarn. Liten pojke tittar upp på prästen.

Kaste

Pieni lapsi on tullu mailmhaan. Sitä met haluama juhlia teän kansa – tervetuloa kastajaishiin!

Närbild på två personer som håller varandras händer.

Näin kirkko saattaa tueta sinua

Ruottin kirkon sosiaalinen työ kuttuthaan tiakoniiksi. Tehtävä on ette osanottamisen, respektin ja keskinhäisen solitaarisuuen kautta kohata ihmisiä vaikeissa elämäntilantheissa.

Levande ljus i kyrkan

Kuolemantaphaus ja hautajaiset

Se ei ole hoppua. Lähimäisenä sitä on useasti sjokissa kun tullee kuolemantaphaus. Sitä haluaa tehhä jotakin, paikala. Eli sitä tullee aivan toimenta kyvyttömäksi. Ylheinen neuvo on ette oottaa suunitteluitten kansa. On aikaa rauhottua ja asettua.

Animation med två människor som står ute i regnet. En av dem håller ett paraply över den andres huvud.

Ensiapu surussa (Meänkieli)

Käytänölisiä neuoja jokka helpottava ko tarttee olla jonku tykönä jolla oon suru.

Kvinna, diakon ler stort och sitter framför en annan person

Olla töissä Ruottin kirkossa merkittee ette tehhä työtä johonki mihinkä sitä uskoo

Ruottin kirkossa on sekä palkattuja ette vapaehtosia työntekijöitä. Kirkola on yhteensä noin 25 000 työntekijää, joista suuriin osa on jossakin seurakunnan toimessa.