Svenska kyrkans stipendier

Här kan du se vilka stipendier som finns att söka från Svenska kyrkan på nationell nivå. Varmt välkommen att ansöka!

Bild från ett av kulturstipendieprojekten 2013, filmprojektet "Förvaret", en dokumentär inifrån Migrationsverkets låsta förvar där människor frihetsberövas i väntan på tvångsavvisning. Filmen visas nu på bio.

Bild från ett av kulturstipendieprojekten 2013, filmprojektet "Förvaret", en dokumentär inifrån Migrationsverkets låsta förvar där människor frihetsberövas i väntan på tvångsavvisning. Filmen visas nu på bio. Foto: Chaon Chakraborty

Skapad:2008-03-15 00:00:00

Dags att söka årets kulturstipendier! Varje år delar Svenska kyrkan ut sammanlagt 500 000 kronor till angelägna projekt om livsfrågor, kristen trostolkning eller centrala religiösa motiv. Kulturstipendierna kan sökas av kulturarbetare inom alla konstformer, eller av församlingar och institutioner inom Svenska kyrkan i samarbete med kulturarbetare. Missa inte ansökningsperioden som pågår den 10 april till 15 maj.

Läs mer om Svenska kyrkans kulturstipendier >>
Skapad:2010-11-12 13:45:00

Svenska kyrkan erbjuder en möjlighet att få utbildningsstipendium i Hong Kong. Utbildningen handlar om religionsdialog.

Läs mer om Utbildningsstipendium om religionsdialog
Kyrkostyrelsen erbjuder stipendier för studier i ekumenik, bland annat vid det ekumeniska institutet i Bossey, Genève, i Schweiz.

Kyrkostyrelsen erbjuder stipendier för studier i ekumenik, bland annat vid det ekumeniska institutet i Bossey, Genève, i Schweiz. Foto: Kristin Molander

Skapad:2010-11-12 14:00:00

Ekumenik är de kristna kyrkornas arbete för enhet och gemenskap. Syftet med de ekumeniska stipendierna är att öka och stärka den ekumeniska kompetensen, teoretiskt och praktiskt, inom Svenska kyrkan.

Läs mer om Kyrkostyrelsens ekumeniska stipendier

 

 

//