Konfirmation 2019-2020

Info för er som vill konfirmera sig hos oss under 2019/2020 Påminnelse till er som är födda 2005 och vill konfirmera sig i någon av våra grupper (Termin, S:t Olof eller sommargrupp) Anmäl er så fort som möjligt för platserna går åt snabbt, just nu är gruppen i S:t Olof fullsatt men det finns platser kvar i terminsgruppen och sommargruppen. Anmälan görs med: namn, personnummer, adress och telefonnummer till den blivande konfirmanden samt namn och telefonnummer till vårdnadshavare. Anmälan till: mikael.holst@svenskakyrkan.se

Olika valmöjligheter

Konfirmanderna har möjlighet att välja mellan lite olika upplägg och inriktning på sin konfirmandtid. Oavsett vilken inriktning man väljer finns det dock vissa saker som alla får ta del av: alla får möjlighet att åka på läger, får veta mer om vad kristen tro är, samt tala om viktiga livsfrågor såsom liv/död, kärlek och relationer, och meningen med livet. Även du som inte är "religiös" kan vara konfirmand och är du inte döpt så gör vi det under konfirmandtiden.

En särskild broschyr med information har skickats hem till alla ungdomar som är födda 2004 under maj månad 2018.

Även du som inte bor i någon av våra församlingar är välkommen att vara konfirmand hos oss.
 

De valmöjligheter konfirmanderna 2018/19 har är:

• S:t Olofsgruppen i S:t Olof under terminstid (om vi blir en grupp). S:t Olofsgruppen träffas med ojämna mellanrum och talar om allt mellan himmel och jord samt upptäcker nya saker tillsammans. Vi åker på ett fantastiskt läger till Tyskland några dagar under vårterminen  (påsklovet). Begränsat antal platser! 
  
• Terminsgruppen under terminstid i Simrishamn. Vi träffas ett antal tisdagar mellan 16-18.00 under terminen och avslutar med mässa. Vi pratar om en allt mellan himmel och jord, har roliga och intressanta pass, fikar, har andakt, åker på läger, upplever nya saker i gemenskap och mycket mer.

• Sommarkonfirmation i Simrishamn under sommaren 2019 - start några dagar efter skolans slut 2019 och tre veckor framåt, med ett par träffar under höst- och vårtermin. Lägerresa till Tyskland några av dagarna under sommaren. Begränsat antal platser!

 

Tänk på att du i princip behöver ha 100% närvaro och engagemang för att kunna delta i våra konfirmandgrupper! Det är därför viktigt att du prioriterar våra träffar. Då blir det mycket roligare och vi lär känna varandra bättre.