Förälder med bebis. Barnverksamhet. Glädje
Foto: Magnus Aronson/IKON

Barn & Unga

Upptäck, lek & lär med oss! Vi vill vara en plats där barn och vuxna kan mötas, utvecklas, leka, skapa, sjunga och bara få vara.

Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de. Sannerligen, den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in. Och han tog dem i famnen, lade händerna på dem och välsignade dem.

Markusevangeliet 10:14-16

Här hittar du alla våra verksamheter för barn och unga. Våra barn- och ungdomsverksamheter finns i Bålsta, Frösundavik, Häggeby och och Skokloster.
Hör gärna av dig med tips, önskemål och respons.

I Kyrkoordningen står att läsa ...barnen intar en särställning och de behöver därför särskilt uppmärksammas i Svenska kyrkans verksamhet.

Välkommen!

Sittande begis med grön skallra i handen. Leksamker, föräldrar med barn i bakgrunden

Kyrkis (0-5 år)

Ta med dina barn till en trivsam miljö och umgås. Här erbjuder vi lek, pyssel, sångstund och fika. Ingen föranmälan.

Mikaelikören (7 år-)

I körsången får barnen ta plats. Här får man sjunga ut. Man får sträcka på sig och ta i från tårna och utveckla rösten.

Körfamiljen

En kör för barn, med eller utan deltagande vuxen.

Kom och baka (årskurs 3-4)

Gillar du att baka? Här bakar vi både söta och salta saker och delar måltid precis som på Jesus tid. Sedan fikar vi tillsammans.

Stök i kök (årskurs 4-5)

Vi lagar mat och delar måltid precis som på Jesus tid. Barnen får lära sig att hantera olika råvaror och tillagningssätt och sedan äter vi tillsammans. I anslutning har vi alltid en andakt och ber alltid bordsbön.

Eftis (årskurs 4-6)

Här hänger vi och har kul tillsammans med olika aktiviteter som t.ex. utomhus som inomhus spel, skapande med olika material, mat och baklagning ingår vissa dagar i verksamhet eller bara tar det lugnt och varför inte få hjälp med era läxor. Start vecka 35!

Godchilla (årskurs 6-)

Kom och chilla med oss. (Här tar vi ”spelen” till en annan nivå) och har det roligt tillsammans. Kiosken är öppen med godis, läsk och pizza.

Glad kille och tjej fikar

Ungdomscaféer (årskurs 7-)

Undrar du vad du ska hitta på den där tisdagen eller fredagen, tänk inte mer, för självklart ska du komma och hänga med oss. Här chillar vi och hänger! Kom som du är, oavsett om du vill umgås eller få tid för läxorna så är detta platsen för dig! Start vecka 37!

Tacolov

Tacoonsdag på Kyrkcentrum! Kom direkt från jobbet, fritids eller förskolan till våra tacokvällar fyllda med sång, skapande, gudstjänst och (självklart) tacos.

Kyrka - Skola

En resurs att räkna med. Svenska kyrkan i Håbo vill vara en resurs för barn, ungdomar och personal inom skolan - som samtalspartner, traditionsbärare och kunskapsförmedlare.