Foto: IKON/Magnus Aronson

Konfirmera dig!

Konfirmationen är ett erbjudande till dig som är nyfiken på livet och den kristna tron. Konfirmationstiden brukar vara en rolig och spännande tid med mycket skratt och prat. Den brukar bli ett minne för livet. En ny konfirmandgrupp startar i höst för dig som går i årskurs 8 eller 9!

Konfirmationen är en bekräftelse av ditt dop. I Guds ögon är alla människor värdefulla. Konfirmationen är ett sätt att bekräfta detta för just dig.

Konfirmationen är också ett tillfälle att fundera över vem du är och vad du tror. Det handlar om trosfrågor som vem Jesus är och vad det står i Bibeln, men också om grundläggande mänskliga frågor, till exempel om vad som är rätt och orätt, om vänskap, kärlek och meningen med livet. Sådant pratar vi om under våra träffar. Dessutom blir det sånger och lekar och tid att lära känna varandra.

Läsåret avslutas med en konfirmationsgudstjänst.

Vill du konfirmera dig?

En ny konfirmandgrupp startar i höst. Vi kommer främst att träffas på söndagar, ungefär en helg i månaden. Dessutom åker vi på ett helgläger på hösten och ett 6-dagarsläger i juni. Alla i årskurs 8–9 är välkomna. Allt är gratis!

Vill du veta mer?

I maj kommer du som ska börja i åk 8 eller 9 att få ett brev hem med info om konfirmation. Anmälan öppnar redan då och det går sedan att anmäla sig ända till oktober.

Då höstterminen startar kommer vi att ordna infoträff för alla tonåringar och föräldrar. Vi fikar och umgås och så får du träffa oss ledare. Det här är ett bra tillfälle att få veta mer om vad konfirmation innebär och vad vi gör under året.

Anmälan till konfirmationen kan göras direkt till någon av oss ledare via mail eller telefon. Tveka inte att höra av dig om du undrar över något!

Ledare

Martina Rung, Västerlövsta
0224-316 80
martina.rung@svenskakyrkan.se

Louice Lindfalk, Vittinge
0224-620 47
louice.lindfalk@svenskakyrkan.se

Präster

Elizaveta Komarova Lindgren, Västerlövsta
elizaveta.komarovalindgren@svenskakyrkan.se

Oliver Vadian, Vittinge
0224-621 18
oliver.vadian@svenskakyrkan.se

Läs mer om konfirmation på Svenska kyrkans hemsida.