Lediga tjänster

Välkommen att söka jobb hos oss. Skallsjö församling är en kreativ och trivsam arbetsplats med ledord som öppenhet, omtanke och respekt.

Om Skallsjö församling

Skallsjö församling är en kreativ och trivsam arbetsplats som värnar en öppen folkkyrka och tror på kyrkan och församlingen som positiv kraft i samhället. Vi har en bred och varierad verksamhet och mötet mellan människor, tro, kultur och andlighet är viktigt för oss. Vi är en arbetsplats med 17 olika individer; tre präster, två diakoner, två musiker, tre inom det pedagogiska området samt övrig personal.

Skallsjö församling ligger i Lerums kommun, ca 2,7 mil nordost om Göteborg och omfattar främst Floda/Tollered. I församlingen finns en kyrka med tillhörande kyrkogård, ett församlingshem, en kyrkstuga samt en kyrkoruin.

Församlingen har ca 6 500 kyrkotillhöriga och det bor ca 11 000 inom församlingen. Vi har en fantastisk, nyrenoverad kyrka med sitt uppmärksammade glastorn och ljuskrona. Vårt församlingshem ligger närmare centrum och Floda pendelstation. Många pendlar till Göteborg och Alingsås. I Floda finns gott om radhus, villor och en antal flerfamiljshus.

Skallsjö kyrkas unika ljustorn lyser likt en fyr över bygden och som en påminnelse om det kristna hoppet. Med tanke på det vill Skallsjö församling ta sin utgångspunkt i Johannesevangeliets Jesus ord: ”Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus. Joh 8:12”