Foto: Hanna Hummelbo

Ungdom

En kravlös plats för dig där du kan få pausa från skolan och träffa nya vänner. Vi äter, hänger, bowlar, ser på film, spelar spel, pysslar, åker på läger eller något annat roligt. Allt är gratis och du får komma hit så ofta du vill.

Foto: Nadine Minner/Ikon

Resa till Taizé

Resa till Taizé – sommaren 2024
Den 2 augusti-11 augusti fyller vi en buss med ungdomar från vår församling och från våra grannförsamlingar och åker till Taizé i Frankrike. 

Taizé är en kommunitet (typ kloster) med cirka hundra bröder som har som sin uppgift i livet att välkomna unga människor från hela världen. ”Om unga får chansen att lära känna varandra, trots att de kommer från olika länder och olika bakgrund, så kan vi bygga en mer tillitsfull värld”, tänkte broder Roger som grundade kommuniteten i Taizé strax efter andra världskriget. 

Vad ska vi göra där då?

Man följer ett gemensamt program, med andakter i kyrkan, samtal i smågrupper och olika arbetsuppgifter. Alla hjälps åt med disk, matlagning och städ, för att det ska funka och för att alla ska vara delaktiga. På kvällarna kan man samlas på café Oyak, som är ett utomhuscafé med lyktor i träden, sång och gemenskap. En vecka att helt enkelt dela tro och liv med varandra.

Resan upplägg:

Avresa från parkeringen vid Kärna kyrka med buss tidigt på fredagsmorgonen den 2 augusti. Med hjälp av buss och båt tar vi oss mot Paris. Vi sover en natt på bussen.
Lördagen spenderas i Paris med möjlighet till sevärdheter, shopping med mera. Lördagsnatten sover vi på ett enkelt hotell utanför staden. På söndagen åker vi den sista biten och kommer fram till Taizé runt lunchtid.

Resan kostar:

Resan kostar 1500-3500 * kr för dig som är boende och/eller aktiv i vår församling. Du väljer själv hur mycket du vill betala.
Ej församlingsbo: 4500 kr
Priset inkluderar:
- Bussresa ToR
- Boende i Paris
-Boende och mat i Taizé
Mat under våra resdagar och i Paris ingår inte
Har du inte möjlighet att betala men vill följa med, kontakta Jennie Rasmussen

*Subventionerat pris. Vreta kloster församling betalar en del av din resa

Anmälan

Vi vill ha din anmälan och betalning senast den 1 juni. Mer info om betalningen får du när du anmäler dig. Är det för få anmälda förbehåller vi oss rätten att ställa in resan. 

Infoträff

Nytt datum för infoträff meddelas senare.
Denna träff är för dig som vill veta mer om resan innan du anmäler dig. Föräldrar/ vårdnadshavare är också välkomna.

Resemöte:

18 juni kl 18.00  har vi ett resemöte. Vi avslutar därefter med en Taizémässan.
Denna träff är för dig som har anmält dig på resan och för föräldrar/vårdnadshavare som har frågor. 
Plats : Kärna församlingsgård

Frågor och anmälan

Jennie Rasmussen
Jennie.rasmussen@svenskakyrkan.se
0730-65 25 73

Simon Ragnar
simon.ragnar@svenskakyrkan.se
0730 79 42 33