Gudstjänster

Att fira gudstjänst är en av församlingens grundläggande uppgifter. I Solberga pastorat - Solberga, Jörlanda och Hålta församlingar - firar vi gudstjänst flera gånger i veckan.

Kyrkskjuts

Du som är församlingsbo kan resa med kyrkskjutsen till och från alla gudstjänster i pastoratet. Du beställer skjuts senast klockan 20.00 dagen innan gudstjänst.

Ring Taxi Pelle på telefon 0303-634 44.
Kostnad: 20 kronor per resenär och väg, vilket betalas till chauffören. 

Vardagsmässa i Stora Höga

Kom som du är till en gudstjänst mitt i veckan. På torsdagar kl 18.30 firar vi en enkel mässa i Kyrkans hus i Stora Höga.

Livesändning Gudstjänst - Solberga

De flesta gudstjänster från Solberga kyrka direktsänds på YouTube. Vanligtvis finns den senaste inspelningen sedan att se i efterhand på sidan "Digitalt arkiv".

Digitalt arkiv - inspelade gudstjänster m.m.

Här finner du inspelade gudstjänster, predikningar, fördrag, barnprogram m.m. Både video och enbart ljud.

Brödet som vi bryter...

I våra församlingar är oblaterna som används vid nattvarden normalt inte glutenfria. Det finna dock alltid glutefria att tillgå. Säg till så får du en sådan istället.

sten, snäckor, jesus

Veckans bibelord

Vad är temat för kommande söndag? Vilka texter läses i gudstjänsten?

Vad innebär gudstjänsten?

Alla är välkomna att vara med: unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan. I gudstjänsten får vi hjälp att tolka våra liv och möta Gud. Men gudstjänsten är också ett tecken på och uttryck för kyrkans tro och närvaro i samhället. Att upptäcka gudstjänsten är att se sitt eget liv i ett sammanhang.

Swisha din gåva

Du vet väl att du kan lämna kollekt, gåvor och göra betalningar med Swish? Våra swishnummer hittar du här.