Vuxenkörer

Varmt välkommen att söka! Vi behöver glada sångfåglar i alla stämmor.

Välkommen att delta i församlingens vuxenkörer.

Cantus Vocalensemble är en blandad kör för yngre vuxna (18-35 år) Kören sjunger avancerad körrepertoar av bl a Jenkins, Pärt, Kodaly, Makaroff, Nystedt, Vivaldi, Buxtehude och Rutter. Vi sjunger i gudstjänster, konserter, deltar i körfestivaler och genomför körresor. Exempel på konserter är den traditionella Luciakonserten, ABBA-konsert och ibland beställningskonserter. Provsjungning krävs. För mer info, kontakta körledare Birgitta Urbán, birgitta.urban@svenskakyrkan.se  

Mejramkören är en blandad dagskör med ca 25 medlemmar. Vår främsta ambition är att förstärka gudstjänstlivet och de högtidliga dagarna i vår kyrka som exempelvis påsk, jul, valborg och nationaldagen. Vi arbetar kring vokal teknik, traditionell körsång och deltar ofta i körprojekt i samarbete med andra körer i Sundsvallsområdet. Vi fokuserar även på att fördjupa vår andlighet med hjälp av vår körkaplan Andreas Idh.

Övningar: onsdagar kl 13.00-14.30 i Alnö församlingsgården 
Körledare: Marco Fonseca

Alnö kyrkokör är en blandad kör med ca 35 medlemmar. Vi har en hög konstnärlig ambition och siktar på att båda lyfta gudstjänstlivet i kyrkan och sätta upp större körverk. Vi jobbar med en bred repertoar inom den klassiska sångtraditionen, ofta i samarbete med andra körer och proffesionella instrumentalister. Utvecklingen av den vokala tekniken är en stor del av arbetet samt den spirituella fördjupningen som vi får med hjälp av vår körkaplan Eva Stenström. Under 2023 framförde vi ”Faurés Requiem” och Lars E Larssons ”Förklädd Gud”. Framtida projekt är bland annat ”Mozarts Requiem” och ”Världens Jul”. 

Övningar: torsdagar kl 19.00 -21.00 i Alnö Församlingsgården. 
Körledare: Marco Fonseca 

FÖRKLÄDD GUD

För dig som inte hade möjlighet att se konserten live eller vill se den igen så finns den nu tillgänglig här. Den börjar med texten "Ej för de starka i välden. Ej för krigare, men bönder som ha plöjt sin jordlott utan att klaga spelar en gud på följt. Det är en grekisk saga...."