Other languages with Google Translate

Göteborgs stift kultursamverkan

Svenska kyrkan bjuder in Ingrid Betancourt till årets Bok & Bibliotek

- Boken om hennes år i fångenskap hos FARC-gerillan i Colombia är en omskakande läsning. Men också en intressant skildring av hennes och medfångarnas kamp för sitt människovärde, säger Mikael Ringlander som är värd för hennes besök. - Ingrid Betancourt beskriver också hur hon lever och brottas med Gud, i de över 6 år hon tillbringade som kidnappad i Amazonas djungel. -Det är med stor glädje Svenska kyrkan/Se människan välkomnar henne, hon kommer att ha ett stort seminarium men även vara på Se människan-scenen, säger Mikael Ringlander.

Boken kom ut på Norstedts förlag 2011, och i år som pocket.
Ingrid Betancourt föddes i Bogotá 1961 men växte upp i Frankrike. Vid trettiotvå års ålder bestämde hon sig dock för att återvända till Colombia för att bli politisk ledare för De gröna.
 Detta i ett land som undan för undan höll på att bli förstört av terrorism, våld, korruption och rädsla - ett uppgivet land. Under valrörelsen 2002 blev hon tillfångatagen av den marxistiska FARC-gerillan.
"Jag var fastkedjad runt halsen vid ett träd, fråntagen all frihet, friheten att röra sig, att sitta ner, att resa sig upp; friheten att prata eller att tiga; friheten att dricka eller att äta; till och med det mest grundläggande, att värna sina kroppsliga behov? Jag blev - efter alla år - medveten om att man likväl bevarar det allra mest värdefulla, friheten som ingen någonsin kan ta ifrån en: friheten att bestämma vem man vill vara."