Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Göteborgs stift kultursamverkan

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan bjuder in Ingrid Betancourt till årets Bok & Bibliotek

- Boken om hennes år i fångenskap hos FARC-gerillan i Colombia är en omskakande läsning. Men också en intressant skildring av hennes och medfångarnas kamp för sitt människovärde, säger Mikael Ringlander som är värd för hennes besök. - Ingrid Betancourt beskriver också hur hon lever och brottas med Gud, i de över 6 år hon tillbringade som kidnappad i Amazonas djungel. -Det är med stor glädje Svenska kyrkan/Se människan välkomnar henne, hon kommer att ha ett stort seminarium men även vara på Se människan-scenen, säger Mikael Ringlander.

Boken kom ut på Norstedts förlag 2011, och i år som pocket.
Ingrid Betancourt föddes i Bogotá 1961 men växte upp i Frankrike. Vid trettiotvå års ålder bestämde hon sig dock för att återvända till Colombia för att bli politisk ledare för De gröna.
 Detta i ett land som undan för undan höll på att bli förstört av terrorism, våld, korruption och rädsla - ett uppgivet land. Under valrörelsen 2002 blev hon tillfångatagen av den marxistiska FARC-gerillan.
"Jag var fastkedjad runt halsen vid ett träd, fråntagen all frihet, friheten att röra sig, att sitta ner, att resa sig upp; friheten att prata eller att tiga; friheten att dricka eller att äta; till och med det mest grundläggande, att värna sina kroppsliga behov? Jag blev - efter alla år - medveten om att man likväl bevarar det allra mest värdefulla, friheten som ingen någonsin kan ta ifrån en: friheten att bestämma vem man vill vara."