Karlstads pastorat

Prata med oss

Kontakt

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Universitetskyrkan

Vilken religion du än har – eller om du inte har någon religion alls – är du välkommen till oss. Hos oss kan du prata om existentiella frågor som identitet, relationer, mening, tro, studier eller vad som helst som du har lust att prata om.


Vi ordnar också en mängd olika aktiviteter, både på universitetet och på andra platser runt om i Karlstad. Följ oss gärna på vår blogg: universitetskyrkankarlstad.blogspot.se

Stilla dagar

En gång i månaden ordnar vi stilla dagar i Acksjöns kapell i Mariebergsskogen.
För aktuellt program se: http://universitetskyrkankarlstad.blogspot.se

Måndagar

Nytt tema vid tankeplanket
Kom och reflektera! Varje vecka får en reflektör läsa inläggen och uttrycka sina egna tankar i skrift eller kanske bild. Reflektionen publiceras på webben. Intresserad? Mejla universitetspräst hans.kvarnstrom@kau.se
Plats: Korridoren mellan Studentcentrum och Fryxellsalen.

Tisdagar

12.05 ”Att göra skillnad!”
Sugen på mer än att studera och festa? Ta med lunchen och delta i ett pågående samtal och spännande aktiviteter kring viktiga frågor som tro, miljö, globalisering, fred med mera. 

15.30 Introduktion till meditation
Kontakta Hans Kvarnström, 054-700 14 92 eller 0768-404 606.
16.30 Meditation
plats: Rum 3C 304, Studenthälsan/Universitetskyrkan.

Torsdagar

12.05 Lyssnarlunch
Studenter och anställda läser högt ur sina favoritböcker. Tag med din matlåda och lyssna medan du äter! I samarrangemang med Karlstads
universitetsbibliotek.
Plats: Rum 1E 225 i universitetsbiblioteket

17.00 meditation
plats: Rum 3C 304, Studenthälsan/Universitetskyrkan.

Fredag

12.05 Fredagsmackan
Vi bjuder på en macka, ibland också en intressant föreläsning. Är du med i en förening eller vill starta ett samtal om något? Då kan du boka en ”fredagsmacka” hos oss.
Plats: Rum 3C 304, Studenthälsan/Universitetskyrkan.

Heliga danser i domkyrkan

Måndagar 19.00-20.30
Danserna vi dansar kallar vi helt enkelt för meditation i rörelse. Tillsammans tränar vi oss i närvaro, tillit och gemenskap. Varken förkunskaper eller anmälan krävs – kom när du har lust!

Meditation i domkyrkan

Torsdagar 19.00-20.00
Välkommen att pröva meditationens väg, att dela tystnad och stillhet.
Metoden vi använder kallas objektlös djupmeditation. Vi använder inga bilder eller ord utan vår sittställning och andning hjälper oss att finna vilan och den uppmärksamma närvaron, det som också kallas mindfullness.
Introduktion för nya varje torsdag kl 18.30

Regnbågsmässa

19.00 sista fredagen i månaden hålls en nattvardsgudstjänst för alla HBTQ-vänliga personer. Mässan, som präglas av öppenhet, firas i Norrstrands kyrka och alla är välkomna precis som de är.
Plats: Norrstrands kyrka