Stockholms stift

Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon: +46(8)50894000 E-post till Stockholms stift Webbplats

Ge en doppresent med mening

En present som sprider liv och glädje till människor över hela jorden. Köp din doppresent i Svenska kyrkans gåvoshop. Barn och familjer kan genom din dopgåva få chansen att förändra sina liv. Delad glädje är dubbel glädje.

Mentormamma besöker nybliven mamma.
Mentormamman Nkambule Kumbuzile på besök hos nyblivna mamman Siphiwe Dlamini. Bild: Åsa Johansson Hakim/IKON

Gåvokort till dopet
Till dopet får du ett tryckt gåvokort med bild och text om gåvan. Kortet skickas hem till dig inom en vecka efter beställningen. Du kan också välja ett e-gåvokort via e-post. På det kortet kan du skriva en personlig hälsning och sedan skicka det direkt till den du vill. Svenska kyrkans internationella arbete ser till att pengarna går till de som behöver dem mest.

Rent vatten 60 kronor
Mer än en miljard människor saknar något så självklart som rent vatten. Förorenat vatten gör att två miljoner människor dör av diarré varje år.

Skolböcker 100 kronor
På landsbygden i Sydsudan kostar skolböcker för grundskolan 100 kr per barn. Ge barn och unga en bättre framtid.

Get 250 kronor
En get är mjölk, mat och möjlighet till inkomst. Genom att ge kvinnor möjlighet att föda upp djur kan deras ställning stärkas i familjen och bysamhället.

Gris 300 kronor
En gris kan få upp till tio kultingar på en gång. Grisar är lätta att sköta om och bidrar med miljövänligt gödsel så att skördarna ökar.

Familjeförsörjning 500 kronor
500 kr ger en familj redskap för fiske och jordbruk i Jonglei, Sydsudan. I Tanzania kostar en ko 3500 kr och ger en familj mjölk och nya inkomster.

Frön och utsäde 1200 kronor
1200 kronor ger fyra unga människor i Sydsudan frön och utsäde som gör det möjligt för dem att säkra både mat och försörjning.

Ryggsäck 2 500 kronor
Mentormammor ger mödra- och hälsovård till mammor och barn. De behöver en ryggsäck med våg, måttband och plasthandskar. Den kostar 2 500 kr i Swaziland.

Brunn 21 000 kronor
Rent vatten är en förutsättning för att människor ska kunna klara sig och utvecklas. En brunn med pump ger rent vatten under en lång tid i en by.

Beställ på Svenska kyrkans gåvoshop: gavoshop.svenskakyrkan.se