Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmationen handlar om dig och allt som är viktigt i livet

Konfirmationen är en upptäcktsresa som handlar om dig, Gud och allt som är viktigt i livet. Tillsammans med andra får du chansen att fundera, skratta och gråta och inga frågor är för dumma eller konstiga.

Webbanmälan till konfirmation 2024 är nu stängd. Skulle du vilja göra en sen anmälan ber vi dig kontakta konfirmandledare Jonny Staffansson (kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.)

Funderar du på vem du är eller vem du vill vara? På vad som gör dig lycklig eller hur riktig vänskap känns? Kanske funderar du också på vad tro är, på vad som händer när vi dör, om Gud finns och vad det har med ditt liv att göra? Om allt det här och mycket mer handlar konfirmationen. Den är en unik chans för dig att själv och tillsammans med andra fundera, skratta, gråta, ha roligt och vi lovar att du kommer att få minnen för livet.

Det år du fyller fjorton/går i åk 8 får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Missade du att konfirmera dig förra året är du också välkommen att vara med. Man blir faktiskt aldrig för gammal för att konfirmera sig, 15 eller 85 år går lika bra. Är du vuxen är du välkommen att kontakta någon av våra präster så hittar vi en konfirmationsundervising som passar dig.

Vadå konfirmation?

Ordet konfirmation betyder bekräftelse och med det menar man i kyrkan bekräftelse av ditt dop och dig. Du måste inte vara döpt för att vara med på konfan - du kan bli det i samband med konfirmationen. När du döps får du löftet att Gud alltid finns med dig, oavsett vad som händer. Under konfirmandtiden får du möjlighet att upptäcka vad det betyder.

Kul, kunskap och kompisar

Under konfatiden kommer du att lära dig mer om Gud, Jesus, livet och världen. Kanske är kristen tro något för dig – kanske inte, men du vet i alla fall vad det handlar om. Oavsett vilket kommer du garanterat ha fått nya kompisar och haft riktigt kul.

Konfirmation 2024 – är du redo för de tolv äventyren?

Hänger du med på årets konfirmation får du åka på läger i Munkviken och uppleva minst 12 stora och små äventyr.

Förutom några träffar och besök i kyrkan på hemmaplan i Nordmaling under vintern och våren kommer det mycket av din konfirmation äga rum på Munkvikens lägergård. Inte mindre än två gånger under året packar vi bussen till den mysiga och spännande gården vid havet utanför Lövånger där det finns äventyrsbana kanoter, härlig strand och andra roliga aktiviteter. Här kommer du att få möta 12 inre och yttre utmaningar som lär dig mer och dig själv, dina vänner, livet och Gud. Vad sägs om att bygga din egen flotte, ta sig igenom hinderbanan eller känna på kärlekens eld?

Konfirmandlägren är ett samarbete mellan Nordmalings församling och Munkvikens lägergård.

Startar med inspark och inskrivning i december

Redan 2–3 december träffas vi första gången i Nordmaling för inspark. Det blir en kul helg då vi får lära känna varandra och på söndagen är alla vårdnadshavare inbjudna till gudstjänst med information och inskrivning

Att övernatta testar vi under en långhelg i Munkviken i början av juni och i augusti är det äntligen dags för det stora konfalägret – en hel vecka med bad, äventyr och konfapass som vi vet kommer ge dig minnen för livet. Konfirmationstiden avslutas i september med en högtidlig gudstjänst i Nordmalings kyrka tillsammans med familj, släkt och vänner.

6 viktiga datum att hålla koll på

  • 24 november Sista anmälningsdag

  • 2 december Inspark för alla nya konfirmander i Nordmalings församlingsgård

  • 3 december Gudstjänst med inskrivning för konfirmander och föräldrar

  • 31 maj–2 juni Helgläger i Munkviken

  • 4–11 augusti Stora konfalägret i Munkviken

  • 25 augusti Konfirmationsgudstjänst med familj, släkt och vänner i Nordmalings kyrka.

Konfaledare

Det är vi som är konfirmandledare i Nordmalings församling men under konfan kommer du också att träffa våra unga ledare (före detta konfirmander som nu går församlingens ledarskola) och på lägren kommer du också att möta andra vuxna ledare.

Mer om konfirmation

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på några vanliga frågor om konfirmation.