Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg Webbplats

Raus församling

Raus församling vill fira gudstjänster så att berättelsen om Jesus Kristus får träda fram som en skatt att bära i sitt hjärta.

Raus församling ligger söder om Helsingborg och omfattar ett flertal bostadsområden med skiftande karaktär.

Tre kyrkor

I församlingen finns tre kyrkor. Den medeltida Raus kyrka med anor från 1100-talet, samt Allhelgonakyrkan som invigdes 1928 och Elinebergskyrkan, som invigdes 1966.

Miljöarbete

Församlingen är miljödiplomerad och arbetar med ett brett miljötänk. Bland annat har vi en elbil och städar med miljövänliga metoder. Vi vill handla utifrån en syn på skapelsen som något att skydda  och vårda.

Hitta våra aktiviteter

Raus församling är en del av Svenska kyrkan Helsingborg.
Vill du sjunga i kör? Vara med i en samtalsgrupp? Ägna dig åt bibelstudier? Engagera dig som frivillig? I menyn till vänster finns all verksamhet i Svenska kyrkan Helsingborg. Där hittar du våra körer, öppna förskolor, verksamheter för vuxna, information om konserter, adresser till våra medarbetare och mycket mer.

Koordinater till Raus kyrka, Kyrkvägen 1, Råå:
56.000282, 12.765774

Raus församlingsexpedition