Svenska kyrkan i Örebro

Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro Webbplats

Vigsel och bröllop i Örebro

Går du i giftastankar? I de åtta församlingarna i Örebro pastorat finns över 15 kyrkor och kapell. En kyrklig vigsel kan vara både liten och intim eller innebära stor fest, det är helt upp till er. I vår värld är nämligen både kärleken och vigseln gratis.

Är du en av dem som associerar ordet ”kyrkbröllop” med många gäster, pompa och ståt? Då är det läge att tänka om. Själva vigseln är faktiskt gratis om båda eller någon av er medlem i Svenska kyrkan. Då ingår vigsel i den kyrka ni väljer inom Svenska kyrkan, präst, kyrkomusiker, vaktmästare, uppvärmning och städning av kyrkan, lån av kyrkans brudkrona och/eller dopklänning samt ljus och blommor på altaret och tillgång till psalmböcker. Om du är medlem men av någon anledning vill ha vigsel i annan ordning än Svenska kyrkans ordning och med annan vigselförrättare än våra präster, måste vi däremot ta ut en avgift.

Brudkrona, dopklänning och festlokal

Brudkrona och dopklänning finns att låna i alla våra församlingar – och om du vill ha fest eller mottagning efteråt, så finns festlokal ofta att hyra i nära anslutning till kyrkan.

Klicka på bilden för att kolla in våra brudkronor i Örebro pastorat. Bild: Anders Storm

Sollidens kursgård

Förutom kyrkorna i våra åtta församlingar, går det även att gifta sig på Sollidens kursgård där det finns både kapell med utsikt över sjön Lången och KRAV-certifierad restaurang.

Vill du veta mer? Hör av dig till informationssservice!

Informationsservice har tfn 019-15 45 00. Du kan också skicka e-post till oss i Örebro pastorat.

Aktuellt från Svenska kyrkan i Örebro