Brödet och kalken, vi firar nattvarden.
Foto: Magnus Aronson/IKON

Gudstjänster

Välkommen att fira gudstjänst i Värö-Stråvalla församling! I församlingen firar vi gudstjänst tillsammans. Samtidigt är vi tre olika gudstjänstfirande gemenskaper med lite olika karaktär.

Gudstjänsten löper som en röd tråd genom församlingens liv. I gudstjänstens gemenskap sjunger vi, ber, lyssnar till bibelns ord, predikan och tar emot kraft, ledning, tröst och förlåtelse från Gud. Den som är i centrum i gudstjänsten är Jesus Kristus. Det finns en ständig inbjudan från Honom: “Kom till mig...”

I Värö-Stråvalla församling finns tre kyrkor där gudstjänst firas varje söndag. Dessutom firas gudstjänst på äldreboendet Limagården, tre torsdagar i månaden.

Vi vill göra det möjligt för många att utföra olika uppgifter i gudstjänsten. Här är några exempel: kyrkvärd, gudstjänstvärd, leda i förbön, läsa någon utav söndagens texter, sköta ljud/ljus, ta upp kollekt, smycka kyrkan inför gudstjänsten, sjunga i kör, spela instrument, sjunga, förbereda kyrkkaffe. Låter det intressant? Hör av dig till någon av prästerna eller till församlingsexpeditionen så kan vi berätta mer. 

I respektive kyrka förbereds gudstjänsterna i grupper av kyrk- och gudstjänstvärdar tillsammans med anställd personal.